RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 17461|回復: 228
打印 上一主題 下一主題
收起左側

今日收工行錯路 ......><"..(GBB)

RCman 發表於 2010-11-11 08:59:20 | 顯示全部樓層
RCman 發表於 2010-11-12 08:56:34 | 顯示全部樓層
回復  RCman

上面果隻像真師兄係....
毒魚 發表於 2010-11-12 00:37

咩野"上面果隻像真師兄係...."???
唔明白你意思呢
RCman 發表於 2010-11-12 10:55:00 | 顯示全部樓層
不用埋他~ RCman 師兄那兒買的?
Doughboy 發表於 2010-11-12 09:42

我地係長沙灣一樓買,果道地方唔算好大,不過種纇及款式都好多。
未必全部有show出來(其實都show左好多了,因為佢實在太多太多野賣),
佢個web-site好清楚,有心買野可上佢個site做定功課。
apple 兄想把它的M7A1 由黑色Magpul件轉做OD色,個店員即刻打比office問,問左無問題。
本來M7A1個grip不是Magpul的,但樓主都想成MAgpul OD grip, 只係多補$100, 即買即安....好好服務
另,我未買沙色果支之時,我去過MK 14樓,當時睇中左VFC M4, 想custom 支Magpul件。
點知店員話...custom件報價要office果邊做(office hr)....大佬...個個打公仔都係放左工至去傢啦....
即係點都要去兩次?....甘都算啦....我留低左資料及想要custom的東西....點知石沈大海..........不了了知.....
後來過了兩日...又行過MK....見到有間有MAgpul身及parts的猪標....咪買左佢返屋企羅....唔等啦
點知猪標開....就又在猪標了.......
RCman 發表於 2010-11-12 11:04:53 | 顯示全部樓層
我也吾明白 毒魚 兄的意思....

今晚有無興趣去探 “靚姐“ ∼:loveli ...
APPLE 發表於 2010-11-12 09:42

有個人昨晚去左探“靚姐“
RCman 發表於 2010-11-12 11:56:02 | 顯示全部樓層
估到啦
呢個一定係...... 一代宗師 “二問“ 大師 ......(頭先同佢講電話佢話: ...
APPLE 發表於 2010-11-12 11:28

你對幼齒有喜好?
RCman 發表於 2010-11-12 14:10:16 | 顯示全部樓層
你/同我 叫得人地係 “妹妹“,都可能以經係 “中女" 了.......
APPLE 發表於 2010-11-12 12:14

你唔好拉我落水
我唔係呀伯,不過你係呀婆
RCman 發表於 2010-11-12 23:48:01 | 顯示全部樓層
靚姐叫你晚晚都去探下佢咁喎~
成晚煩住人又唔買野, 你真係...
2slow 發表於 2010-11-12 22:33

即買即裝,完成好了
RCman 發表於 2010-11-13 08:38:13 | 顯示全部樓層
夠實,有tools 拆個Delta Ring其實好易。
換outer Barrels 都方便過以前第一代AEG年代。
其本上拆左個Delta Ring..就全份Outer Barrels,Inter Barrels, Hop-up都分開曬。
RCman 發表於 2010-11-14 10:54:51 | 顯示全部樓層
回復  Doughboy

唔明重好...呢位師兄講野都咁鬼像真= w =
毒魚 發表於 2010-11-13 23:44

師兄,我唔知係邊道開罪左你
我只係講左"可能羅錯盒,因為試鎗其間有D意外"......就令你甘大反應?
你都唔洗用個""字甘無禮貌的

我對氣鎗唔熟。我只係新手,於10月至買我第一支GBB,
當時真係咩野都唔識傢。仲找左個車友同我一齊去買添。
一定無毒魚師兄你甘熟啦
AEG/ GBB對我來講,我自己比較喜歡GBB,但不代表所有人議見。
另係一D資料上面可能有錯,就好似GP M7果支原來唔係鋼blow,係Chromo coating等等.........
我現在都仲學習緊,因好多新野我都唔識....請師兄你指點下
氣鎗我唔係用來落場,只作觀賞,唔雖要耐用。
個外表OK就合我心水了。
RCman 發表於 2010-11-22 09:23:34 | 顯示全部樓層
正喎~G36 聽講動作好爽...........

呀2slow都買左G17果套....吾知佢整好未~
APPLE 發表於 2010-11-21 23:52

2slow果套係Magpul 盒仔G17/18 set
BMW師兄呢套係摺唔到的,同另一set for 1911的相似
RCman 發表於 2010-11-22 10:15:06 | 顯示全部樓層
我以為係 二問 果套添

好野 ∼ R枝man你返左黎.....二問等你去掃毒好奈啦

二問 話& ...
APPLE 發表於 2010-11-22 09:32

昨晚落機
甘個 Noveske Rail 有無貨呢?
係就快手GoGoGo
RCman 發表於 2010-11-22 10:39:26 | 顯示全部樓層
二問話∼收到佢電話喎...........(長痛不如短痛.....快∼)
APPLE 發表於 2010-11-22 10:26

我去日本之前一晚...打過比SSP的,打算如果有就買左至上機。
......不過無人聽。
RCman 發表於 2010-11-22 20:27:26 | 顯示全部樓層

嘩!返來羅....
今次真係滿載而歸
又平又正
Noveske 10" Rail, Vltor stocks, UBR stocks, 高橋.......
RCman 發表於 2010-11-22 23:37:58 | 顯示全部樓層
我又要 “高橋..留美子“ .........

PS:我見你果包,同我的一樣多左個 “面拓“.......... ...
APPLE 發表於 2010-11-22 23:35

高低面拓羅.....個人喜好
RCman 發表於 2010-11-23 12:03:16 | 顯示全部樓層
果個"合仔", 執位執死我...
小弟想拎落去槍街比人執算數, 有無好介紹呀Ching?
2slow 發表於 2010-11-23 11:26

我就係怕要執餐死....所以無買。
如果要買....令可比多D....買台仔版成鎗好
RCman 發表於 2010-11-24 15:07:51 | 顯示全部樓層
R依man ))))))))))))
昨晚我見到﹣﹣﹣>你心熊熊 果枝 AK-74u 賣緊$1890..........可能算貴, ...
APPLE 發表於 2010-11-24 15:00

我要hold一hold AKU先,一來未有report唔知呢支野得唔得,
另一方面北韓昨日射左甘多飛彈去南韓
要入番多D美軍野作準備....所以呢期D軍費比曬美國佬道
Noveske 昨晚完成任務了
RCman 發表於 2010-11-24 15:51:00 | 顯示全部樓層
咁就貼枝 Noveske 出來睇下啦∼

AK-u $1890.......以呢個牌子的野,我覺得吾值....
APPLE 發表於 2010-11-24 15:39

我係把M7A1的成份body拆左出來,
再裝上Noveske 10" rail, 12"銀色外管,defender 內管(defender 昨晚係e-xx買的,呢期買鎗有單點帶or水袋背包送),尾stock換上SSP Vltor stock.

至於原本M7A1的成份頭管連7"rail,尾Magpul stock就裝番入defender個skull frog body上。
手術成功

PS.你個memeber card羅得啦.....我昨晚羅左,仲有個水柸送添
RCman 發表於 2010-11-24 16:49:42 | 顯示全部樓層
........頂 ∼ 昨晚我有諗過去吾去呢間好...

我先落 深水埔 鴨記行街,掃完一輪街就去左 旺 ...
APPLE 發表於 2010-11-24 16:38

昨日我係target左係King Arms上,
不過昨日係鎗鎗forum有師兄話買左KingArms...個magazine兩野就KO左....
甘我就計算下....如果買M4A1....都仲要9" 內管,QD Sling Mount, Knight's Type Trigger Guard,  TD M16 Grip, 而個Skull frog body又幾靚仔....計過甘改法會平過用支KA M4A1去改
甘就去左e-hxxxx......完成任務了
即晚把三支鎗的parts重新分配過。
RCman 發表於 2010-11-24 17:09:28 | 顯示全部樓層
回復  RCman

幾時玩真品零件呢?
2slow 發表於 2010-11-24 17:01

無人毒....就唔會玩傢啦
今晚有時間影下幾支垃圾鎗先
RCman 發表於 2010-11-24 17:27:58 | 顯示全部樓層
點解∼靚姐果間咁平???....係咪吾同牌子??...(孖鋪那間要$1180)
APPLE 發表於 2010-11-24 17:24

UBR有OD color,昨晚見$1050現貨
不如明晚飯局改去波記後面果間啦,唔好去大圍
甘咪兩全其美羅