RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: eyhpoon
打印 上一主題 下一主題
收起左側

又係 TA05 VDF

z96282424 發表於 2010-9-15 02:16:44 | 顯示全部樓層
係師兄你去得太盡姐... VDF真正要改既唔多, 少少DIY+心機, $1000樓下既OP就可以CS得好靚...

反而如果話玩DRIFT個外型都要靚仔的話, 就真係好考心機同荷包...
z96282424 發表於 2010-9-16 11:26:29 | 顯示全部樓層
回復 35# eyhpoon

嘩師兄$900隻SERVO, $3000OP, 你都去得幾盡wo....
反而ESC同摩打咁平? 唔直上LRP? 橫掂你全餐都係靚雞, 唔爭在支頭抽啦...
z96282424 發表於 2010-9-18 08:59:21 | 顯示全部樓層
40/16,22/30 呢個組合好多人玩,我都係咁set.
皮帶要換頭225就得,尾皮帶可以用返原裝,仲有空間set鬆緊!

呢個組合勝在唔使DIY改野,22T轉返用原裝18T又可以轉返細CS 練習下
z96282424 發表於 2010-9-18 15:22:33 | 顯示全部樓層

只要中PULLEY一大過20T, 基本上都會HI到摩打, 我果部已經幫個摩打磨到白白淨淨啦XD
z96282424 發表於 2010-9-23 20:31:02 | 顯示全部樓層
極速返左TAMIYA原廠16T呀, 質料好過3RACING好多, 又唔係貴, 諗諗佢~
z96282424 發表於 2010-9-23 22:19:30 | 顯示全部樓層
3R既皮帶輪的位真係太Fit又難裝又難折 (22T, 16T都係咁),SQUARE同星星就好順,不過我又晤係HK,極速有貨都無我 ...
eyhpoon 發表於 2010-9-23 22:08

唔使買SQUARE 直濕, 買3RACING就得, $100
原裝波箱可以裝30T, 係40T要爆開佢先裝得入姐
不過我估你都係等FULL OP先會砌....
z96282424 發表於 2010-10-2 08:54:49 | 顯示全部樓層
20/30應該唔需要換皮帶,改左波箱個圓形去後幾格就會好緊,我都見過有朋友好似你咁話原裝太鬆,後尾睇過佢架車,發現真係砌錯野所以鬆到甩皮帶,你可以參考下...