RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3239|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

火咀電

wingscreamer 發表於 2010-1-16 14:58:13 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問各Ching火咀電系咪好快用完, 我果支用AA或一粒1.2V電芯....!
而原裝Kyosho送果支用兩粒大電, 好似仲強D....?

你地有咪推介呀, Thanks!!
 樓主| wingscreamer 發表於 2010-1-16 15:10:27 | 顯示全部樓層
我用粒火咀試, AA果支煲熱支火咀, 但無光,

而原裝大電支火咀就火光紅紅....
大家都系1.5 V......真系唔明???
 樓主| wingscreamer 發表於 2010-1-17 02:33:24 | 顯示全部樓層
Thx各位 Chings指點, 可能真系要DIY....!
 樓主| wingscreamer 發表於 2010-1-17 12:52:46 | 顯示全部樓層
thanks Redbullbull Ching, 一陣去KWS搵下Much More先....!

Thx!
 樓主| wingscreamer 發表於 2010-1-18 23:10:53 | 顯示全部樓層
haha,結果系鴻X買左呢支火咀電 + 粒4200mah除左透明膠,可以放得入...!
但系要用2A差機差粒4200電!!
勁呀粒火咀好光!!
 樓主| wingscreamer 發表於 2010-1-19 00:27:34 | 顯示全部樓層
好多時火咀電 (連差電) 都系雞野, 我記得好幾年前買個支, 成條唔知咩芯, 都可以掉出來....!
所以我今次都系買可換電果種, 連much more 4500mah 果支都唔考慮!!
我發覺Kysoho 原裝果個都好實用, 只要改小小就更輕(如付圖)!!
鴨聊街買果D size電轉換AA電, $15 4個...! Good!