RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3746|回復: 37
打印 上一主題 下一主題
收起左側

用電批溫機???

luntao 發表於 2009-9-21 01:04:59 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我個ENGINE HPI K4.6 個手拉拉爆左 買左個電批,轉左兩下無電,撻都撻唔到部車,我想問,就咁用電批,係咁轉個ENGINE,會唔會溫到機,唔知好奇問一下,同埋我用緊1800 NI-CD既電 會唔會好快無電
 樓主| luntao 發表於 2009-9-21 01:12:44 | 顯示全部樓層
2# redbullbull

我依家用緊ROTOR STARTER 係HOBBYPRO $180,用緊既電係1800MAH NI-CD 夠唔夠用,新買差左2小時
 樓主| luntao 發表於 2009-9-21 01:26:30 | 顯示全部樓層
4# redbullbull [/
佢正係俾一個位我放一排電,放唔到兩排,排電新買,
 樓主| luntao 發表於 2009-9-21 01:38:07 | 顯示全部樓層
6# EXEX12345

KWS 唔知間野叫咩名 係KYOSHO 有個小型賽車埸格離果間
 樓主| luntao 發表於 2009-9-21 01:48:08 | 顯示全部樓層
8# redbullbull
O C 又交左400蚊學費,真係好慘咁 CHING知唔知邊到有START 4.6既批買 我本身買佢HPI出果隻,但係等唔到心急買左
 樓主| luntao 發表於 2009-9-21 01:52:31 | 顯示全部樓層
9# EXEX12345

個名真係唔知 無留意,又有電車 又有油車,又有迷你直升機,又有越野,又有電單車果間
 樓主| luntao 發表於 2009-9-21 02:02:25 | 顯示全部樓層
我問左佢架 ,我同佢講我個ENGINE 手拉拉爆左,要買個電批,有無,佢話有,問我係唔係依隻,我話係,依個夠唔夠力,28 佢話依個咩都夠晒,又用到其他,趕住收場要唔要埋尾蓋,我話要,但係係唔係一定裝到落4.6,佢話係 就買左
 樓主| luntao 發表於 2009-9-23 01:37:19 | 顯示全部樓層
依家支野 夠就夠力,不過排電應該買錯左1800唔夠用,要買多排勁D既電,佢排電有埋火牛俾我差,如果買LIPO係唔係都係同一個咀,用火牛差都得
 樓主| luntao 發表於 2009-9-26 01:02:09 | 顯示全部樓層
[quote]哈哈,,engine 不用這樣 run-in 的
hpi 基本上可以一路行車一路  run-in
亦有人問過我用不用買run-in 油..
我只答: 你買部真的 toyota, benz, 去油站入 run-in 油 ,可能笑死加油員工

遙控車跟真車一樣,只要新en ...
zifu 發表於 2009-9-23 23:16 [/quote
小弟不才 ,咁如果唔RUN 就咁玩 會唔會有影響