RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: wah2320
打印 上一主題 下一主題
收起左側

2009火車城終於通車啦

wah2320 發表於 2009-9-6 23:03:46 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
2009火車城終於通車啦!
 樓主| wah2320 發表於 2009-9-6 23:20:06 | 顯示全部樓層
 樓主| wah2320 發表於 2009-9-6 23:36:53 | 顯示全部樓層

再比個全景大家睇啦!
 樓主| wah2320 發表於 2009-9-7 00:53:44 | 顯示全部樓層
how much ?
& all can buy or hand make ?
LeoChan 發表於 2009-9-7 00:30

over 20萬.全部自己興建,我唔記得由03or04年開始玩火車,每年到暑假我就興建個新layout.我覺得Lee次最好的1次,好多制作今次都係第1次.哈哈......多謝欣賞.
 樓主| wah2320 發表於 2009-9-7 01:32:30 | 顯示全部樓層

sorry ! 唔明. 講中文.thx....
 樓主| wah2320 發表於 2009-9-7 09:57:05 | 顯示全部樓層
building hand made ?
LeoChan 發表於 2009-9-7 01:48

building not hand made,係店舖買,....thx
 樓主| wah2320 發表於 2009-9-7 10:10:28 | 顯示全部樓層
好靚.....冇得頂......好有心機~~~可以攞去參展!! support!!
葉生 發表於 2009-9-7 09:26

Lee次為左有湖,路軌舖石仔,放個工廠,已經有好多野放唔落,地方唔夠大,唉!
 樓主| wah2320 發表於 2009-9-7 11:33:58 | 顯示全部樓層
20# fyin
希望hk多d人玩火車啦!現在已經多左人玩火車模型,哈 哈......thx
 樓主| wah2320 發表於 2009-9-10 09:38:06 | 顯示全部樓層
27# sesamestreet
冇呀! 買部直昇機仔係高空試飛啦!
 樓主| wah2320 發表於 2009-9-10 12:10:30 | 顯示全部樓層
同意 !
 樓主| wah2320 發表於 2009-9-16 22:25:51 | 顯示全部樓層
33# VERYLONGJJ
我總共用左大約22萬來玩火車.如果只係計2009火車城,好難計wo,.......thx
 樓主| wah2320 發表於 2009-9-17 00:30:08 | 顯示全部樓層

其實這裹己經有好多火車熱愛份子,不一定是天馬行空,只要找到一個方便大家的地方如空置工業便能成事。再加一個小水池便更加精彩。
楠 發表於 2009-9-16 23:20 [/quote]
我好期待KATO出嘅路面電車.

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
[quote]

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| wah2320 發表於 2009-9-17 13:28:22 | 顯示全部樓層

係呀! 都幾貴,
Kato 14-801 富山路面電車每輛:9,975 yen

Kato 40-800 路面電車專用路軌連道路板:18,900 yen

Kato 40-900 路面電車Starter Kit (車、路軌、道路板及控制器):36,000 yen
 樓主| wah2320 發表於 2009-9-18 10:50:41 | 顯示全部樓層
唔好話hk,連日本都未出,好似話10月底先開售.起碼要等到11月中.
 樓主| wah2320 發表於 2009-9-18 10:57:54 | 顯示全部樓層
40# 楠
唔好話hk,連日本都未出,好似話10月底先開售.起碼要等到11月中.
wah2320 發表於 2009-9-18 10:50

部313加左人仔同司機.

登錄/註冊後可看大圖
[img]http://img40.imageshack.us/im

登錄/註冊後可看大圖
g40/6951/img1755h.jpg[/img][img]http://img22.ima

登錄/註冊後可看大圖
geshack.us/img22/2671/img1736h.jpg[/img]
 樓主| wah2320 發表於 2009-9-23 22:06:06 | 顯示全部樓層
57# JR100

又真係唔錯,難得少見的車種。
這是近月買的桃太朗,己加動力。
楠 發表於 2009-9-22 19:23

大家好! 想問下已加動力, 係唔係令外買?有冇分類比邊種車用?d 動力車順唔順暢呢?會唔會類似kato出品嘅廣島電鐵? 睇下入面好似都係用同一樣動力車,因為我有一部,導電性能十分差.好多時都要推到4-5度先得.但又太快,想推2-3度使佢慢行唔使諗,一定唔行,好冇引.唔好意思,多多問題,因想買來裝上部Tomytec出品嘅電車, thx.......
.

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| wah2320 發表於 2009-9-24 10:36:58 | 顯示全部樓層
63# 川K0X138
係呀!自己設計出來,我每1至2年都會在暑假從新設計過個Layout.今次係最好嘅1次.有湖,有石.thx....
 樓主| wah2320 發表於 2009-9-24 21:34:39 | 顯示全部樓層
thx...楠兄.
 樓主| wah2320 發表於 2009-9-24 23:23:36 | 顯示全部樓層
係呀!自己改裝,高個坐大廈係用左2坐大樓合併,張個頂開洞,放個黑色合(上面有塊玻璃,入電會轉果隻呢)用來放個射燈,可以360度不停地照射,之後噴油,而矮個坐只係噴油.thx.....