RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: michaelcheung
打印 上一主題 下一主題
收起左側

VELOX V8 裝新車

993r 發表於 2009-7-8 08:30:39 | 顯示全部樓層
993r 發表於 2009-7-8 10:25:01 | 顯示全部樓層
11# 993r
c-hing 你要作比较都应该用架966呀,你用架960仲要系旧版o既o吾多公平.
NTK 發表於 2009-7-8 10:12

舊版蛇仔膠件好似好過新版好多喎.(好多人都係咁講)
993r 發表於 2009-7-8 10:27:09 | 顯示全部樓層
可能係砌果個人問題...我地二三十架蛇都okay.

用電鑽ream 洞, 哈, 有創意, 如果ream得好, 都幾好手工喎 
stanley_wwy 發表於 2009-7-8 09:34

砌果個人係日本選手權A組常客喎...
993r 發表於 2009-7-8 10:30:42 | 顯示全部樓層
13# macau-rc

冇咁多人, 咁多架車啫, 一人唔只玩一架o既  

anyways, 都係睇整体表現, 膠料質素唔係一切o既, 要 ream 就砌得冇咁爽囉.
stanley_wwy 發表於 2009-7-8 10:01

即係話要ream未必係膠料問題啦.人地要ream可能只係想令條肶(更加)順暢,right?
993r 發表於 2009-7-8 10:48:42 | 顯示全部樓層
18# 993r

唔怪得用電鑽都ream倒洞啦, 果然係 A 組手工.

哦, 原來quote 人d相都聽人講啫, 買架新板966睇睇先再講啦
stanley_wwy 發表於 2009-7-8 10:30

quote 人d相係俾你睇清楚啫,好多人講吾只係聽人講,因為包括我自已都係咁講.950,950r,960,960r,960 08,966我都有喎.
993r 發表於 2009-7-8 10:59:36 | 顯示全部樓層
fit 就唔駛ream啦師兄, 幾時見人 x-ray 要 ream 吖, 支pin 放入膠臂真係感覺良好   呢d咪叫迼工囉, 我淨係知順唔順, 唔知點叫"更加"順...

依家講tolerance啫....唔係咩有問題o既, 如果講膠 ...
stanley_wwy 發表於 2009-7-8 10:38

Fit 就代表一定順,順就一定吾洗ream?你普通玩吓周圍飛周圍撞咪無問題囉.人地比賽想快多0.1 0.2果小小咪就係呢d囉.
993r 發表於 2009-7-8 11:05:08 | 顯示全部樓層
fit 就唔駛ream啦師兄, 幾時見人 x-ray 要 ream 吖, 支pin 放入膠臂真係感覺良好   呢d咪叫迼工囉, 我淨係知順唔順, 唔知點叫"更加"順...

依家講tolerance啫....唔係咩有問題o既, 如果講膠 ...
stanley_wwy 發表於 2009-7-8 10:38

點玻璃法?
993r 發表於 2009-7-8 11:14:22 | 顯示全部樓層
師兄, 唔同意喎, 玩得車, 飛街都要快

哦, 原來ream咗可以快 0.1, 0.2 我都買番支 reamer 先 

ps. 我地唔係飛街的.
stanley_wwy 發表於 2009-7-8 11:04

哦,原來你意會到ream 咗就可以快d,咁快d買多幾枝reamer,可能快多幾秒一圈潻喎
993r 發表於 2009-7-9 11:50:13 | 顯示全部樓層
看今年8月世界賽,就知邊架好................................................
macau-rc 發表於 2009-7-9 11:44

睇香港比賽分辯邊架好似乎更實際
993r 發表於 2009-7-9 12:05:23 | 顯示全部樓層
53# gq西
Hobbypro open 係公開賽.所有車種都可以參加喎.
993r 發表於 2009-7-10 18:14:07 | 顯示全部樓層
鐘意玩蛇咪玩蛇,鐘意玩羊咪繼續玩羊囉.玩得1/8要好跑予左唔會平.玩吾起覺得太貴咪吾好玩囉.你話羊玻璃,我同意,因為佢撞左會爛,但有边款車係撞吾爛架?我見吾小無限京商同你地所謂既鋼蛇咪又係爛到一抽二抽咁執返黎.包括我自己果d.有d講下講下又話边個場好玩边個場又悶又吾好玩,人地自己去边玩吾洗你教啦.
樓主個帖係開開心心組裝架車個流程分享,咁多人走出黎又東又西如何如何這個那個!請尊重吓樓主啦咁多位!!
993r 發表於 2009-7-11 08:25:24 | 顯示全部樓層
好幸運,小弟生平第2次比實8仔,系45分鐘决賽內,以首名衝線,贏咗呢位高手
winclearly 發表於 2009-7-11 04:23

嘩!!高手中既高手
993r 發表於 2009-7-12 00:07:35 | 顯示全部樓層
只系當日好運姐....
winclearly 發表於 2009-7-11 19:58

咦,c-hing 咁勁,當日係點嬴!?支後仲贏過嘛?分享吓d心得好嘛?