RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2430|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

f103 F1改GT

jypepe 發表於 2009-4-15 23:24:45 | 顯示全部樓層

揼把, 前殼柱=TA05果份
jypepe 發表於 2009-4-16 19:05:00 | 顯示全部樓層
冇錯, 除非你堅持要"尾驅+TOURING轆"

不過我搞完架ENZO都覺得煩, 最主要係OFFSET問題
原裝103GT 輪距得183-184MM, 用190MM殼, 車轆會好似縮左入去咁, 而且好多車殼唔只190, 差太遠就仲核突
咁好啦, 搵搵搵, 卒之比我搵到 HPI 頭+3 尾+9MM OFFSET軨
玩左兩次...發覺D雙星原裝海棉呔胆唔好, 要換
先發覺D 軨有分 24MM 同 26MM
原來原裝103GT係24MM軨用26MM呔+呔胆....
問番先知 D HPI軨係 26MM (比DRIFT用..)
而TOURING 軨, 呔, 呔胆係24MM
咁雙星26MM呔比咩車用? 我估係以前D舊車用....
咁呔胆呢? 又係得雙星先有26MM, 冇乜邊間鋪有賣之餘, 我估雙星都唔再出....

所以我架103GT可以話九唔搭八...
用完手頭上呢套呔軨之後,
我要再搵方法可以唔用OFFSETT軨加番D OFFSET....
jypepe 發表於 2009-4-16 23:41:05 | 顯示全部樓層
10# kiev

一睇就知辣
我都要快d執靚架戰車