RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 請教:ABC Mini用 TRFTouring 油壓有什麼要改 [打印本頁]

作者: arigato    時間: 2008-8-1 04:13
標題: 請教:ABC Mini用 TRFTouring 油壓有什麼要改
請問如果放比Touring用那TRF油壓在ABC mini,有什麼要改及要點做?

作者: 熊仔    時間: 2008-8-1 09:27
上油壓板試下用3x15羅絲係油壓板後面通過
再用5mm介子+波子係油壓板正面上返
大約就係咁,個羅絲長度同介子可能有少少出入
因為我都唔太記得..你度一度試試
A臂可以用返雙星金色波子,用返TRF短油壓腳,應該差不多吧
作者: arigato    時間: 2008-8-1 11:49
多謝熊仔,我己差不多砌好了,現在差砌油壓.有師兄話最好買回星星比M車用那Set會好D,所以想知如果用星星Touring用TRF,是否要在油壓筒內入介子把行程縮短?
作者: 熊仔    時間: 2008-8-1 14:49
原帖由 arigato 於 2008-8-1 11:49 AM 發表
多謝熊仔,我己差不多砌好了,現在差砌油壓.有師兄話最好買回星星比M車用那Set會好D,所以想知如果用星星Touring用TRF,是否要在油壓筒內入介子把行程縮短?

ABC有冇Downstop ?唔記得左...><
如果有就唔洗加啦,冇就加返介子會好D haha
不過我部m03用trf都冇加到...拎起架車離晒彈弓都ok..
不過正常加返會好D囉

作者: 熊仔    時間: 2008-8-1 14:57
你星期1係唔係入去呀??haha,係既星期1入黎睇下你部abc先!!
作者: arigato    時間: 2008-8-1 16:30
原帖由 熊仔 於 2008-8-1 14:57 發表
你星期1係唔係入去呀??haha,係既星期1入黎睇下你部abc先!!

一定入...中午入,你幾點去呢?
作者: gary    時間: 2008-8-4 23:02
原帖由 熊仔 於 2008-8-1 14:49 發表

ABC有冇Downstop ?唔記得左...><
如果有就唔洗加啦,冇就加返介子會好D haha
不過我部m03用trf都冇加到...拎起架車離晒彈弓都ok..
不過正常加返會好D囉

ABC係有"丹dog"的~~~~

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2