RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 保殼膠的問題 [打印本頁]

作者: Ronald    時間: 2008-7-21 00:18
標題: 保殼膠的問題
有無其他野可取代保殼膠???
可以唔太貴係五金鋪到買
作者: pskyng    時間: 2008-7-21 15:31
原帖由 Ronald 於 2008-7-21 00:18 發表
有無其他野可取代保殼膠???
可以唔太貴係五金鋪到買

我用"熱熔膠". 平靚正.
作者: byron.C    時間: 2008-7-21 15:32
堅唔堅呀?
作者: lilomay    時間: 2008-7-21 15:35
真係得!!?
作者: pskyng    時間: 2008-7-21 17:55
ok 架...又有彈性. 耐撞  , 個人覺得唔錯. , 不過依個係自己用開方法. 最緊要補到, 靚唔靚唔係第一位.

作者: Ronald    時間: 2008-7-21 21:58
夠唔夠保殼膠咁硬呀???!!!???
作者: ukyo    時間: 2008-7-21 23:18
補殼膠吾係好貴姐 ..有冇加網..係五金鋪一卷$20.用幾年..我d新殼上完油第一時間落網,用補款膠,之後好耐用,炒得好勁都冇咁易爛,但會縮..
作者: pskyng    時間: 2008-7-22 14:26
我冇用過補殼膠. 所以冇得比較. 不過之前見有個幾新0既殼比人掉左, 我見咁新咪攞來look look , 見佢一樣用好多"加網"  但都係爛(可能大炒卦), 車頭群腳又bun 左.  見車身咁新,咪"汁"番個殼, 用熱熔膠"重建"個群腳, 同張"爆左"0既位補番.  一直用到依家lu. , 用左幾條膠, 我諗成本要2-3蚊

作者: ktp11542    時間: 2008-7-22 17:25
人地賽車果d,即時修補果d膠紙係唔係普通牛皮膠紙??
作者: pskyng    時間: 2008-7-22 18:09
原帖由 ktp11542 於 2008-7-22 17:25 發表
人地賽車果d,即時修補果d膠紙係唔係普通牛皮膠紙??

個殼咁污job. 我諗即時用膠紙上唔到..

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2