RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: FW-06應該買咩電油? [打印本頁]

作者: chasegtruck    時間: 2008-4-6 21:16
標題: FW-06應該買咩電油?
小弟打算明天買一部FW-06,請問應該買咩電油?
作者: ck5200    時間: 2008-4-7 01:40
你一開始溫車用16度油溫啦...會好少少....溫完之後你想再爆少少架話...可以用20度油...
作者: ukyo    時間: 2008-4-7 02:21
我上月買左架06..合晒新手..
同ck5200師兄講咁樣....果時有師兄教我溫...先用16%油溫計....升高架車,冷磨2~3缸油....同時set埋慢車混合油針....之後放落地一下一下比油熱磨.3~4轉..再set埋大油針..keep 80度以下...之後玩埋16%油.....set埋孖速...之後覺得慢先轉20%..夠玩..現我keep著玩20% 107度..夠晒玩....
作者: chasegtruck    時間: 2008-4-8 16:02

登錄/註冊後可看大圖

我今日終於買左部FW-06,用16度油溫左1缸油
作者: chasegtruck    時間: 2008-4-8 16:03
請問今個星期有冇人出黎玩油車
作者: ukyo    時間: 2008-4-8 17:00
run多幾缸好喎..師兄...
作者: ukyo    時間: 2008-4-8 17:03
有冇買風格油呢?玩完..用洗潔晶洗風格綿....乾左落風格油..

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2