RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: M03R转向嗰阵好大杂音~~ [打印本頁]

作者: cyken2512    時間: 2007-12-23 23:04
標題: M03R转向嗰阵好大杂音~~
我台M03R在FULL油们转向嗰阵,对万向嗰度好大杂音啊~~~~~
有无师兄知道有咩方法可以解决啊???????
作者: 老夫子    時間: 2007-12-23 23:12
你係唔係用牙叉呢?
作者: cyken2512    時間: 2007-12-23 23:24
系啊!!无错~~~!!!
作者: cyken2512    時間: 2007-12-23 23:25
FULL油门嗰阵,嗰前转向杯好震~~好嘈~~~~~~
作者: gibson    時間: 2007-12-23 23:39
Check check the pin that inside the universal joint!!
作者: cyken2512    時間: 2007-12-24 00:06
万向上边支PIN无问题噶~~~粒机米我上得好死噶~~又落佐螺丝胶

狗骨杯前边同万向我都放佐介子噶~~洗吾洗拆晒D介子,跟住系狗骨杯入边加粒o-ring啊???
作者: cyken2512    時間: 2007-12-24 00:47
系米吾同万向,,直接用普通狗骨加O-RING,甘会好D呢????
作者: marxkeung    時間: 2007-12-24 01:30
你用邊隻萬向?????
作者: cyken2512    時間: 2007-12-24 02:46
孖星嗰只M车专用咯~~黑色既~~
作者: 老夫子    時間: 2007-12-24 03:13
個牙叉鬆,轉灣個時一邊鹿空轉 咪會大齒輪聲

(有錯請指點)
作者: cyken2512    時間: 2007-12-24 07:04
原帖由 老夫子 於 2007-12-24 03:13 發表
個牙叉鬆,轉灣個時一邊鹿空轉 咪會大齒輪聲

(有錯請指點)

嗰牙差家下好紧~~系条万向嘈~~前方向杯震!!!!
作者: donhk1982    時間: 2007-12-24 10:34
改改d介子喇!!!!!!!!!!!!!!
作者: Andrew168    時間: 2007-12-24 10:40
steering 轉向太大, set 70%-80% 可能會好d
作者: donhk1982    時間: 2007-12-24 15:46
mo3 已經冇彎!!再要改細彎??
作者: marxkeung    時間: 2007-12-24 16:54
呢個係死症嚟!!!我嗰部M03R原裝都係咁!!!換咗萬向都一様,左右兩邊轆連萬向都有1-2mm虛位條條FING咁!!!我每邊加咗一隻O RING再落多D狗骨油之後好似冇咁嚴重!!!!
作者: li5115    時間: 2007-12-24 17:00
在牙差內用 AW油,波箱那邊的狗骨杯用 海棉。
作者: cyken2512    時間: 2007-12-24 18:22
原帖由 li5115 於 2007-12-24 17:00 發表
在牙差內用 AW油,波箱那邊的狗骨杯用 海棉。

哦哦~~~狗骨杯入边用O-RING得吾得噶???无海棉喔~`
作者: LANCIA    時間: 2007-12-27 12:34
我记得呢个系死症黎,就连415落头直湿都系0甘,用翻狗骨又OK翻
作者: donhk1982    時間: 2007-12-27 13:18
我都冇事!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: cyken2512    時間: 2007-12-27 21:19
原帖由 LANCIA 於 2007-12-27 12:34 發表
我记得呢个系死症黎,就连415落头直湿都系0甘,用翻狗骨又OK翻

用翻原装狗骨啊??甘我就无试过喔~~好~~等我试下先~!!!!!吾该师兄啊~!~

唉~~~哩嗰死症,搞到将架车既转向调到70%,,跑快D再转弯~~架车就好似吾识转玩甘啦~~系支狗骨既设计有问题,定系成套悬挂几问题呢???
作者: mk9001    時間: 2007-12-28 04:33
原帖由 LANCIA 於 27/12/2007 12:34 PM 發表

係呀......死症!!我部TA-05MS換左直濕都係咁......慘
作者: cyken2512    時間: 2007-12-28 22:52
用嗰套万向,,甘砌TN05MINI米好多野烦?????
作者: jj2006    時間: 2008-1-5 12:35
我部直路都較響!!!!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2