RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 油車飄移入 [打印本頁]

作者: 水野太知    時間: 2007-7-23 18:35
標題: 油車飄移入
請問有無油車飄移車手or team?
作者: ccw    時間: 2007-7-23 19:05
多數用電車玩飄移,用油車玩飄移會好傷引擎......
作者: 水野太知    時間: 2007-7-23 19:10
原帖由 ccw 於 2007-7-23 19:05 發表
多數用電車玩飄移,用油車玩飄移會好傷引擎......

我覺得玩油車先有feel,可能係原裝車,所以傷車都唔肉痛
作者: ccw    時間: 2007-7-23 19:14
原帖由 水野太知 於 2007-7-23 19:10 發表

我覺得玩油車先有feel,可能係原裝車,所以傷車都唔肉痛

不防一試......
作者: 水野太知    時間: 2007-7-23 19:17
原帖由 ccw 於 2007-7-23 19:14 發表

不防一試......

我開始左ga la,現時做左最簡單一步~~~~~~~~~試緊唔同既drift呔
作者: ccw    時間: 2007-7-23 19:19
原帖由 水野太知 於 2007-7-23 19:17 發表

我開始左ga la,現時做左最簡單一步~~~~~~~~~試緊唔同既drift呔

行直路有無問題?
作者: 水野太知    時間: 2007-7-23 19:25
原帖由 ccw 於 2007-7-23 19:19 發表

行直路有無問題?

用電車果隻yokomo呔完全加速唔到,hobbypro果隻好d有d直路爆下,用普通膠呔都叫甩到但唔靚~~~
有d問題想問下~1:你覺得ex10 2.4g控好唔好(因為有fd唔玩想賣)
2:我想係個殼道開隆,但唔知用咩開................thx
作者: ccw    時間: 2007-7-23 20:07
原帖由 水野太知 於 2007-7-23 19:25 發表

用電車果隻yokomo呔完全加速唔到,hobbypro果隻好d有d直路爆下,用普通膠呔都叫甩到但唔靚~~~
有d問題想問下~1:你覺得ex10 2.4g控好唔好(因為有fd唔玩想賣)
2:我想係個殼道開隆,但唔知用咩開................thx

1:聽講EX10係for電車好啲.
2:用電批,鑽咀,或手動開孔器.
作者: magic-vtec    時間: 2007-7-23 22:02
原帖由 ccw 於 2007-7-23 08:07 PM 發表

1:聽講EX10係for電車好啲.
2:用電批,鑽咀,或手動開孔器.

c兄呢支批...小弟之前都有支....半年打柴
作者: 傳說之jojo    時間: 2007-7-23 23:56
我試過拎我嫁fw05t  去玩drift
okok好玩呀
唔錯
感覺唔錯
作者: 水野太知    時間: 2007-7-24 01:26
但係我想直頭成塊尾玻璃cut左喎~~~~~~
咁大家有無興趣搞下油車drift團?!
作者: 水野太知    時間: 2007-7-24 01:27
原帖由 magic-vtec 於 2007-7-23 22:02 發表

c兄呢支批...小弟之前都有支....半年打柴

係唔係你用得粗咋...哈!
作者: Eric_116    時間: 2007-7-24 05:54
原帖由 水野太知 於 2007-7-23 18:35 發表
請問有無油車飄移車手or team?

Hi can u told me how to set up your R/C to drift ar and which tire will be the best ar. Thank you
作者: 水野太知    時間: 2007-7-24 08:57
原帖由 Eric_116 於 2007-7-24 05:54 發表

Hi can u told me how to set up your R/C to drift ar and which tire will be the best ar. Thank you

我都係新玩所以我都係試緊,諗住係道密識下d高手指點下~~~呔果方面玩馬路黎計暫時用hobbypro都ok,玩球場就唔係好得...我遲d試多幾隻再話你知
作者: ccw    時間: 2007-7-24 18:05
原帖由 水野太知 於 2007-7-24 01:26 發表
但係我想直頭成塊尾玻璃cut左喎~~~~~~
咁大家有無興趣搞下油車drift團?!

用cutter......
作者: 水野太知    時間: 2007-7-24 18:45
原帖由 ccw 於 2007-7-24 18:05 發表

用cutter......

介唔開呀
作者: ccw    時間: 2007-7-24 19:54
輕輕手,分十次介,包你得......
作者: 水野太知    時間: 2007-7-24 20:25
原帖由 ccw 於 2007-7-24 19:54 發表
輕輕手,分十次介,包你得......

咁誇張
作者: 傳說之jojo    時間: 2007-7-25 02:05
標題: fw05t drift
我試過用我嫁fw05t玩drift囉
我覺得唔錯  
好有power嫁
作者: 水野太知    時間: 2007-7-25 09:09
原帖由 傳說之jojo 於 2007-7-25 02:05 發表
我試過用我嫁fw05t玩drift囉
我覺得唔錯  
好有power嫁

呔既問題比較難選舉,馬力一定足夠~~
作者: 傳說之jojo    時間: 2007-7-25 23:59
原帖由 水野太知 於 2007-7-25 09:09 發表

呔既問題比較難選舉,馬力一定足夠~~

我玩果陣
用水喉太呀

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2