RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 用那枝接收器 [打印本頁]

作者: 金鷹二    時間: 2022-5-12 13:57
標題: 用那枝接收器
各位C兄小弟初哥學玩mini-z.
小弟有nb4可否用嗎?如不能是否再賣新接收。有Dc
兄说可換底板?是否可行?底板又那一仲?
作者: AMAT    時間: 2022-5-12 14:45
呢款舊車用唔到FLYSKY NB4,因為佢係用舊唧系統,只可以搵返KYOSHO以前啲KT-18

你可以參考呢個圖
http://kyosho.com/mini-z-info/su ... bility-information/
作者: 金鷹二    時間: 2022-5-12 15:37
AMAT 發表於 2022-5-12 14:45
呢款舊車用唔到FLYSKY NB4,因為佢係用舊唧系統,只可以搵返KYOSHO以前啲KT-18

你可以參考呢個圖

C兄谢谢回覆,的是要買kt18?可否换底板?什麼型号可用nb4?
作者: AMAT    時間: 2022-5-12 16:50
金鷹二 發表於 2022-5-12 15:37
C兄谢谢回覆,的是要買kt18?可否换底板?什麼型号可用nb4?

你呢款車冇得換底板,所以唔會用到NB4。

用到NB4果啲都係講緊TOURING款車架,同埋係要新車。
F1車款已經停咗產,所以唔會有用到NB4嘅。
作者: 金鷹二    時間: 2022-5-12 16:54
AMAT 發表於 2022-5-12 16:50
你呢款車冇得換底板,所以唔會用到NB4。

用到NB4果啲都係講緊TOURING款車架,同埋係要新車。

c兄谢谢,小弟明白的是要買支kt18控?應對?
作者: AMAT    時間: 2022-5-13 01:45
金鷹二 發表於 2022-5-12 16:54
c兄谢谢,小弟明白的是要買支kt18控?應對?

如果你買到的話。

作者: fishman0678    時間: 2022-12-16 14:38
邊到仲有F1賣
作者: ivan仔    時間: 2023-2-5 11:55
我記得F1 好似沒2.4系統, 只有AM, 如果想轉2.4就要換底板, 我見過台灣 有人2改過, 你可以去FACEBOOK MINI Z改車群組搵下

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2