RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 三A 二A 那隻充電好用? [打印本頁]

作者: garywong5368    時間: 2018-12-5 14:57
標題: 三A 二A 那隻充電好用?
三A 二A 那隻充電好用?樂聲三洋白色不流失都係麻麻地

作者: AMAT    時間: 2018-12-5 15:08
IKEA電,又平又好用。

其實出嚟結果好唔好,睇部差機多過睇粒電。

不過通常如果你想架車快,都唔會買容量最大,反而係買容量細,因為輕身啲,相對架車先會快。

作者: garywong5368    時間: 2018-12-5 16:44
AMAT 發表於 2018-12-5 15:08
IKEA電,又平又好用。

其實出嚟結果好唔好,睇部差機多過睇粒電。

我並不是用在miniZ,而是想了解方間到底那隻電好評和耐用

作者: AMAT    時間: 2018-12-6 16:01
garywong5368 發表於 2018-12-5 16:44
我並不是用在miniZ,而是想了解方間到底那隻電好評和耐用

PANASONIC ENELOOP就算係最好O既,PRO版就爆,容量大,但係差得既次數較少。
IKEA就同ENELOOP其實差唔多,佢都有分啡色普通版同白色大容量版,同ENELOOP情況一樣,又係大容量爆啲但差得次數較少。
SONY得輕電,會走電。
GP得個重字,麻麻地好用。
勁量都係麻麻地。

作者: Sonny_Crockett    時間: 2019-8-8 20:34
GP電重不是問題, 就是因為容量大叉一排電可以玩個幾鐘; 正如我說過追求的不是速度和爆炸力, 從廿年前開始玩Mini Z 已使用GP電, 取其平靚正.

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2