RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 3RACING KIT ADVANCE 2K18出車有期 [打印本頁]

作者: AMAT    時間: 2018-7-20 18:26
標題: 3RACING KIT ADVANCE 2K18出車有期
http://os.3racing.hk/carkits_web.php?carkits_web_key=116

7月23上市
作者: warehouse    時間: 2018-7-20 18:47

約幾錢, 是甚麽階層車。
作者: joeechiu    時間: 2018-7-20 21:35
是否當日kws有得買?
作者: AMAT    時間: 2018-7-20 22:16
joeechiu 發表於 2018-7-20 21:35
是否當日kws有得買?

係掛~哈哈!

作者: AMAT    時間: 2018-7-20 22:17
warehouse 發表於 2018-7-20 18:47
約幾錢, 是甚麽階層車。

千零蚊,應該兩千頭掛.....

作者: GilbertLo    時間: 2018-7-20 22:32
3Racing淘寶店有價啦,1530人仔.
https://item.taobao.com/item.htm?id=574025854490

作者: AMAT    時間: 2018-7-21 01:24
GilbertLo 發表於 2018-7-20 22:32
3Racing淘寶店有價啦,1530人仔.
https://item.taobao.com/item.htm?id=574025854490

計返兌換都係1800-1900左右啦。

作者: tsfai    時間: 2018-7-21 06:35
尾臂碼只用一粒鏍絲,夠力嗎?我見到有2個管位。
作者: AMAT    時間: 2018-7-21 10:28
tsfai 發表於 2018-7-21 06:35

架車老闆JACKY攞過去好多比賽鬥過,相信應該有呢個數據支持O既......

作者: sean2013    時間: 2018-7-21 12:33

俾你講中,唯一創舉,最失敗創舉,靠兩管位都唔夠力,兩粒鋁管位一蝕就扭,靠一粒螺絲真係博唔過,信不信2019又改回用兩粒螺絲

作者: AMAT    時間: 2018-7-24 16:03
KWS返咗貨啦~
作者: AMAT    時間: 2018-7-24 16:04
sean2013 發表於 2018-7-21 12:33
俾你講中,唯一創舉,最失敗創舉,靠兩管位都唔夠力,兩粒鋁管位一蝕就扭,靠一粒螺絲真係博唔過,信不信2019又 ...

其實神交冇乜意義,最好係玩過架車先至講。

神交只能作參考。

作者: Hpibbq    時間: 2018-7-24 19:32
其實討論都冇意義,最好玩過先講 。
作者: AMAT    時間: 2018-7-25 01:50
Hpibbq 發表於 2018-7-24 19:32
其實討論都冇意義,最好玩過先講 。

其實我眼見有好幾個人係架車未出前都己經係到一直試緊車,JACKY亦都攞架車嚟鬥車。
唔係上次XPRESS盃就唔會訪問佢講架車。

如果架車果一粒螺絲唔得,相信都改咗啦........

作者: hydrogen9999    時間: 2018-7-25 07:44

佢由2014 已經用一粒螺絲,力是夠的,用起上來1粒兩粒螺絲分別唔係好明顯。兩粒感覺上理論上當然再硬淨d.

作者: crazywai    時間: 2018-7-25 16:39
本來部車都幾好唔明點解會用一粒螺絲,用2粒咪好囉
作者: tc3driver    時間: 2018-7-26 14:43
可否自己鑽兩個窿,改用xi sport 尾碼
作者: hydrogen9999    時間: 2018-7-26 17:45
tc3driver 發表於 2018-7-26 14:43
可否自己鑽兩個窿,改用xi sport 尾碼

得,但pin size 不同,要鑽得好準先得

作者: RGear    時間: 2018-7-26 18:20
只要果 2 條定位柱造得好,一粒鏍絲是比 2 粒鏍絲更好。
作者: GilbertLo    時間: 2018-7-27 00:36

唔洗驚wo,16年果部隻尾碼俾我姦足兩年,一D事都冇,
今日仲係JV試埋新車EVO 2K18爽到爆丫,唔覺有咩會唔夠力

登錄/註冊後可看大圖

作者: rk2    時間: 2018-7-27 10:54
GilbertLo 發表於 2018-7-27 00:36
今日仲係JV試埋新車EVO 2K18爽到爆丫,唔覺有咩會唔夠力:l ...

師兄,想問下果兩粒定位柱,是鋼質還是鋁質? 若是鋁質,可能不夠硬,除非是做了硬陽處理。若是鋼質,就應該不用擔心了。

作者: AMAT    時間: 2018-7-27 10:57
rk2 發表於 2018-7-27 10:54
師兄,想問下果兩粒定位柱,是鋼質還是鋁質? 若是鋁質,可能不夠硬,除非是做了硬陽處理。若是鋼質,就 ...

人地玩咗咁耐都冇事......其實都冇乜好拗.......

作者: hkBuggyboy    時間: 2018-7-27 12:05
GilbertLo 發表於 2018-7-27 00:36
今日仲係JV試埋新車EVO 2K18爽到爆丫,唔覺有咩會唔夠力:l ...

What do you feel about new kit?

作者: GilbertLo    時間: 2018-7-27 14:04
rk2 發表於 2018-7-27 10:54
師兄,想問下果兩粒定位柱,是鋼質還是鋁質? 若是鋁質,可能不夠硬,除非是做了硬陽處理。若是鋼質,就 ...

料就應該係鋼黎,好明顯係兩隻料.

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: GilbertLo    時間: 2018-7-27 14:12
hkBuggyboy 發表於 2018-7-27 12:05
What do you feel about new kit?

自己覺得唔錯,因為新車新砌好通常都好好走,灣方面跟黎既彈弓,唔算太硬,係JV岩岩好,
尋日試左12排電,都冇咩改setting都唔錯.

作者: rk2    時間: 2018-7-27 14:22
GilbertLo 發表於 2018-7-27 14:04
料就應該係鋼黎,好明顯係兩隻料.

thanks 師兄。 此設計合情合理。大家應可放心了。遲些,會唔會有其他大廠都走此路?

作者: GilbertLo    時間: 2018-7-27 14:52
rk2 發表於 2018-7-27 14:22
thanks 師兄。 此設計合情合理。大家應可放心了。遲些,會唔會有其他大廠都走此路?
...

師兄,你地睇到我upload的圖嗎?
我用電腦版睇到,但手機版睇唔到,
你地都是這樣嗎?

作者: RCMan_2006    時間: 2018-7-27 14:57
AMAT 發表於 2018-7-21 10:28
架車老闆JACKY攞過去好多比賽鬥過,相信應該有呢個數據支持O既......

醉翁之意不在酒

作者: tc3driver    時間: 2018-7-27 15:48
都是電腦板有相,手機板無相
作者: AMAT    時間: 2018-7-27 15:50
RCMan_2006 發表於 2018-7-27 14:57
醉翁之意不在酒

鬥下車攞下數據之餘又PROMOTE下嗎~哈哈!

作者: tc3driver    時間: 2018-7-27 16:19
其實點解吾用返xi sport套頭尾碼?攪到兩架車要買兩套碼
作者: GilbertLo    時間: 2018-7-27 16:22
tc3driver 發表於 2018-7-27 15:48
都是電腦板有相,手機板無相

明白,唔該晒!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2