RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 剛剛買左部atomic 1/27,粒電請問用咩差機 [打印本頁]

作者: 新月天    時間: 2018-6-21 03:46
標題: 剛剛買左部atomic 1/27,粒電請問用咩差機
之前玩1:10 屋企有個B6差機,但唔岩用,我應該買邊款差機,有名嗎,謝謝?[attach]1107357[/attach]

作者: warehouse    時間: 2018-6-21 08:05
ching幅相係味影斜咗粒電脹卜卜
作者: wingscreamer    時間: 2018-6-21 08:59
師兄,你要買條 差線先可以差,GL Racing 或 Atomic 有出的! B6可以差到的!一
作者: Lam89    時間: 2018-6-21 08:59
B6叉到,去買個轉插
作者: wingscreamer    時間: 2018-6-21 09:01
http://gl-racing.com/store/batte ... ing-cable-p-29.html

作者: wingscreamer    時間: 2018-6-21 09:02
要用balance mode
2cell 充電
作者: 新月天    時間: 2018-6-21 13:06
好的,唔該晒咁多位,剛剛係群組買,唔知脹定唔眼,佢無跟控,自己有個gt2f控,佢話可以用到,所以其實未試部車!

作者: AMAT    時間: 2018-6-22 12:17
新月天 發表於 2018-6-21 13:06
好的,唔該晒咁多位,剛剛係群組買,唔知脹定唔眼,佢無跟控,自己有個gt2f控,佢話可以用到,所以其實未試部車!
...

如果係二手......應該係似乎脹晒......

作者: sean2013    時間: 2018-6-22 12:26
B6一定差到,只是你電已廢了
作者: warehouse    時間: 2018-6-23 09:41
我樓上都話佢塊電有問題,希望佢唔好慳勿差電,可能...............................
作者: warehouse    時間: 2018-6-23 09:44
管理員Amat超好人,上星期有帖文關心提醒新車友小心差電......................
作者: 新月天    時間: 2018-6-23 11:54
好的 唔該晒 放假出旺角買粒電同差電線 !  

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2