RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 新手想換車 [打印本頁]

作者: Karate    時間: 2015-5-16 19:24
標題: 新手想換車
小弟之前玩過TT02, 依家想換部進階d, 請問師兄們有乜推介?
作者: mathew97726    時間: 2015-5-16 19:35
Budget? 其他配備?
作者: Karate    時間: 2015-5-16 19:48
諗住用3k, 配備諗住用返Cheetah果套60a的有感無刷馬達,因為之前用在部TT02到
作者: mathew97726    時間: 2015-5-16 20:33
Karate 發表於 2015-5-16 19:48
諗住用3k, 配備諗住用返Cheetah果套60a的有感無刷馬達,因為之前用在部TT02到

3K淨車架? 咁好多選擇啦 例如XRay, VBC, CSO, 419 不過好似全部都差幾百如果要3k樓下就有Sakura Xi, TA06, TB04 等等等等

你枝控同servo係咩?

作者: Karate    時間: 2015-5-16 20:43
支控係Fly sky ,但會諗住換支4pls, 另外419如何,佢同XRay,VBC比又如何?
作者: tb03    時間: 2015-5-17 03:11
TOP  PHOTON S4值得一諗,唔使二仟,係一個進階選擇
作者: novafans    時間: 2015-5-17 16:30
tb03 發表於 2015-5-17 03:11
TOP  PHOTON S4值得一諗,唔使二仟,係一個進階選擇

雖然我冇,但S4都係一個好選擇。

作者: Karate    時間: 2015-5-17 19:26
唔該曬咁多位師兄!
作者: Karate    時間: 2015-5-27 07:24
小弟睇中左部Xray T4,但未必會時常拿JV玩,用來跑球場會唔會好易整殘部車?
作者: cc4321    時間: 2015-5-27 08:44
Karate 發表於 2015-5-27 07:24
小弟睇中左部Xray T4,但未必會時常拿JV玩,用來跑球場會唔會好易整殘部車?

殘就唔會只係有D浪費,跑球場多不如買部XIS玩下算喇

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2