RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 油車好似係serpent同xray天下…… [打印本頁]

作者: RCandylau    時間: 2015-3-17 21:44
標題: 油車好似係serpent同xray天下……
kyosho 好似失蹤,日本人又玩乜多?
http://promo.serpent.com/natrix/

作者: cyberkohk    時間: 2015-3-17 23:10
油車好玩好多 , 不過無咩地方玩.
作者: ckcgary    時間: 2015-3-18 01:07
仲有日本無限囉.......另外有祖國嘅無限囉......
作者: iouand    時間: 2015-3-18 12:21
Voner4 得個貴字,冇人玩就正常
但個人覺得12機比21機快打柴,最低消費都千幾蚊,用黎買電變摩打耐用幾倍,所以玩touring好多轉玩電車
作者: pui    時間: 2015-3-19 11:03
依家EP快過Gp,又唔洗入油,又唔洗換雞脾同大细啤鈴堆槳火咀等等、、、、、、
作者: ckcgary    時間: 2015-3-19 11:38
玩得 GP 都唔係只睇快唔快,玩電車一樣要差一大堆電(入場另計),電車有接收電不斷入油就有排玩,機械式有佢嘅吸引力嘅,同一副偈唔同人 set 都有唔同反應.........如果純追求速度,人人都 set 同一個電變摩打數值,喺無聲無氣情況下,咁咪玩電車囉.........而且換下嘢係比個藉口自己買新玩具........
作者: iouand    時間: 2015-3-19 12:45
所以我依然鐘意玩油車,但香港冇乜地方玩啦
作者: RGM-111    時間: 2015-3-19 15:11
ckcgary 發表於 2015-3-19 11:38
玩得 GP 都唔係只睇快唔快,玩電車一樣要差一大堆電(入場另計),電車有接收電不斷入油就有排玩,機械式有佢 ...

Agree!  重有GP 的 孖速, 3速, set 極力子, 3支油針, 機械break..........聲 同 味, 系EP 車 比唔到now

作者: ckcgary    時間: 2015-3-19 15:21
RGM-111 發表於 2015-3-19 15:11
Agree!  重有GP 的 孖速, 3速, set 極力子, 3支油針, 機械break..........聲 同 味, 系EP 車 比唔到n ...

電車好似開始有孖速,不過就算有電子引擎聲,唔係嗰樣嘢就唔係嗰樣嘢,好難取代.........

作者: rave1010hk    時間: 2015-3-19 16:28
男人玩嘅嘢,,,係要不斷有叫聲至過瘾嘅 !!!
作者: RCandylau    時間: 2015-3-19 17:12
無錯,兩種野,油,電根本不能相提並論,
作者: RCandylau    時間: 2015-3-19 17:13
我其實係想講kyosho越來越失敗
作者: ate    時間: 2015-3-19 17:51
其實kyosho 架8仔evolva 都好好走
作者: kimihotin    時間: 2015-3-19 18:26
油車加速,减速都比較人性化。
作者: ckcgary    時間: 2015-3-19 18:56
RCandylau 發表於 2015-3-19 17:13
我其實係想講kyosho越來越失敗

其實係佢定位同定價問題,本身唔係差,但定個趕客價就..........

作者: beebone(real)    時間: 2015-3-19 22:14
pui 發表於 2015-3-19 11:03
依家EP快過Gp,又唔洗入油,又唔洗換雞脾同大细啤鈴堆槳火咀等等、、、、、、 ...

但可唔可以鬥30分鐘先?

作者: LAZER-ZXR_GP    時間: 2015-3-20 15:16
各有各好玩 (EP&GP)
作者: ckcgary    時間: 2015-3-20 15:26
beebone(real) 發表於 2015-3-19 22:14

咁油車唔加油都唔可以跑三十分鐘嘅........不過油駁油就有排跑........
電車跑完要吹風扇冷靜一下先喎........

作者: pui    時間: 2015-3-20 20:00
beebone(real) 發表於 2015-3-19 22:14

又係你!
作者: pui    時間: 2015-3-20 20:03
我架TTo1,水車駁電玩到3O分鐘,油玩唔玩到水㗎?
作者: beebone(real)    時間: 2015-3-20 20:56
pui 發表於 2015-3-20 20:00
又係你!

我咩呀?

作者: beebone(real)    時間: 2015-3-20 21:13
pui 發表於 2015-3-20 20:03
我架TTo1,水車駁電玩到3O分鐘,油玩唔玩到水㗎?

[attach]877431[/attach]
[attach]877432[/attach]

[Youtube]6_ZSr4FFvOM&feature=fvst[/Youtube]
作者: rk2    時間: 2015-3-20 22:32
嘩,尾擔行孖轆,真係未見過喎。。。
作者: pui    時間: 2015-3-21 18:56
好過隱,要買咩改?
作者: pui    時間: 2015-3-21 18:57
条片睇唔到
作者: rave1010hk    時間: 2015-3-23 15:48
pui 發表於 2015-3-21 18:56
好過隱,要買咩改?

買8仔GT胎,改套呤軸裝双胎。

作者: scorcher    時間: 2015-4-12 17:34
Kyosho R4SP以前4仟多,現在才3仟7左右,也不太貴
作者: scorcher    時間: 2015-4-12 17:40
油車多是Xray, Mugen, Shepherd及Serpent, 看ENS就知  http://www.euronitroseries.com

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2