RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: (Updated 短片) BigScale Model Car Forum - 1/5及1/6 遙控車討論區 [打印本頁]

作者: fyin    時間: 2007-2-18 01:33
標題: (Updated 短片) BigScale Model Car Forum - 1/5及1/6 遙控車討論區
BigScale Model Car Forum - 1/51/6 遙控車討論區

大家好! 最近常常在一些外國綱站的討論區瀏覽有關1/51/6的大比例遙控車,
都對大比例的模型有一些認識及興趣,及其後轉玩FG 1/6 Monster Truck 大腳
1/5 Formula後就更加想找多些資料及同好討論.
但發覺香港很少有關1/6, 1/5 的資料及愛好者. 本地討論區只有少數貼文,
又看過1/5 Video後覺得大比例車在跑道上飛馳時很有質感, 有駕駛真車一樣的感覺.
為何在香港不流行呢? 貨錢太貴? 買不到? 但當你玩過它之後一定會愛不惜手的及其汽油引擎的保養十分方便.
但在舊年收到些喜訊, 就連向來只出1/10 1/8 的日本遙控車廠HPI都出了
1/5 Buggy後驅車, 其價格同性能都有不錯的評分, 只有少少部件有待改良.
想必HPI都想在歐美日的大比例遙控車市場上分一杯匙吧!
機於上述原因, 本人便發起此討論區給大家有興趣及玩緊1/51/6遙控車的綱友一起交換心得及議見.
同時本人正在建立有關1/5, 1/6遙控車及一些新舊遙控車資料綱頁同大家分享及
綱站內有代訂FG車的內容. 希望可引起大家對大比例遙控車的興趣.
如對FG車有任何問題及查詢, e-mail pm .

我的個人綱頁如下: (綱頁因初建立及制作中, 如有不善之處請見諒.)
FY rc Model Website & Online Shop
http://yaukwl1028.tripod.com

以下短片給大家分享:-
1/5 Formula 短片
http://www.youtube.com/watch?v=wruNj5bRn5o

我的1/6 Monster Truck 大腳試車短片
http://www.youtube.com/watch?v=Qwoibl5UKqo

好友的HPI Baja 5B 短片
http://www.youtube.com/watch?v=ITjXv83LVsc

FG Marder & Monster race 新短片
http://www.youtube.com/watch?v=SqcZB-arbeQ

作者: move    時間: 2007-2-18 04:08
作者: kkchung    時間: 2007-2-18 05:06
可能體積太大,一般平常家庭也沒地方放好他。模型店也較小進貨,流量太低及體積太大。
作者: 貓頭鷹    時間: 2007-2-18 05:24
我o的車唔拎番屋企放係車尾!如果放部1:5我就真係成個尾箱俾埋佢

乜都唔駛放了
作者: move    時間: 2007-2-18 05:49
原帖由 貓頭鷹 於 2007-2-18 05:24 發表
我o的車唔拎番屋企放係車尾!如果放部1:5我就真係成個尾箱俾埋佢

乜都唔駛放了

作者: fyin    時間: 2007-2-19 01:00
Hi Bro,
我架FG Formula 1 都係放向睡房窗台上的架上面.
另外架大腳就放向廳的電視上方.

作者: wasino3318    時間: 2007-2-19 01:48
fyin師兄,

1.點解你架大輪車,行得甘慢既,係唔係你無比足油,定係原本就係得甘快?

2.原來你都有架Go Kart車?你諗住落咩偈落去?之前我諗過落超過21級(Gudie book suggested 21級),但問極其他supplier都穩唔到條適合既批,唔知師兄有乜好提意?

作者: move    時間: 2007-2-19 03:44
fyin兄...相中大腳分左c
作者: move    時間: 2007-2-19 03:48
片中大腳..行得甘慢...可能用左細輪...無用到大輪車個輪
作者: wasino3318    時間: 2007-2-19 17:29
fyin兄,

請問Monster truck同埋Stadium有咩分別?睇片後感覺上好似一樣快(26cc),另Stadium係唔係好似穩定d、車身底d? 係唔係2款車都可以改為4WD?

作者: move    時間: 2007-2-19 17:49
改4wd kit
作者: kelvinblstz    時間: 2007-2-19 17:51
隻瞄係咪都可以扒山嫁
作者: move    時間: 2007-2-19 17:54
原帖由 kelvinblstz 於 2007-2-19 17:51 發表
隻瞄係咪都可以扒山嫁

扒到掛
作者: fyin    時間: 2007-2-19 22:20
原帖由 wasino3318 於 2007-2-19 01:48 發表
fyin師兄,

1.點解你架大輪車,行得甘慢既,係唔係你無比足油,定係原本就係得甘快?

2.原來你都有?

Hi Bro Wasino,

架大腳我都係第一次落場跑同嗰場條Track好多跳位又未跑熟嗰場所以慢啲.
另架kart仔我會買部OS手拉21級偈. 原裝車咪有條21級PIPE囖, 你冇咩?
師兄你都有哩部KART呀? 有機會一齊玩喇.
作者: fyin    時間: 2007-2-19 22:50
原帖由 wasino3318 於 2007-2-19 17:29 發表
fyin兄,

請問Monster truck同埋Stadium有咩分別?睇片後感覺上好似一樣快(26cc),另Stadium係唔係好似穩定d、車身底d? 係唔係2款車都可以改為4WD?

FG 架Monster Truck 同架Stadium 係同一車架及同一部偈26cc,
只不過Stadium用細呔架車低咗及嗰車殼降低咗姐.
因係同一架車改4驅係冇問題的. 但套4wd kits 都好貴. 但在歐日這架車很少人改跑4驅的. 因大家都係跑後驅2wd,
所以沒有車種分別. 講個人技術而已.
這就是跑同級車及設備的樂趣同時講求set車的技術.
現時各國的遙控車比賽都已用這類方式來比賽了, 就同真車都一樣. 不會比大廠佔優, 這比較公平吧.

作者: fyin    時間: 2007-2-19 22:57
原帖由 move 於 2007-2-19 03:44 發表
fyin兄...相中大腳分左c

Move 兄,
部大腳準備改做Marder race所以拆散咗姐.
改好再post相比你睇吧.
作者: fyin    時間: 2007-2-19 23:11
標題: FG 改4WD的另一改裝套件
Hi Bros,

FG 改4WD的另一改裝套件給大家參考
作者: move    時間: 2007-2-19 23:29
原帖由 fyin 於 2007-2-19 22:57 發表

Move 兄,
部大腳準備改做Marder race所以拆散姐.
改好再post相比你睇吧.

fyin兄,咁等你改好再post相....比我啦
作者: wasino3318    時間: 2007-2-20 01:24
原帖由 fyin 於 2007-2-19 22:20 發表

泵P場條Track好多跳位又未跑熟場所以慢.
另架kart仔我會買部OS手拉21級偈. 原裝車咪有條21級PIPE, 你冇咩?
師兄你都有哩部KART呀? 有機會一齊玩喇.

FG 架Monster Truck 同架Stadium 係同一車架及同一部偈26cc,
只不過Stadium用細呔架車低及車殼降低姐.
因係同一架車改4驅係冇問題的. 但套4wd kits 都好貴. 但在歐日這架車很少人改跑4驅的. 因大家都係跑後驅2wd,
所以沒有車種分別. 講個人技術而已.
這就是跑同級車及設備的樂趣同時講求set車的技術.
現時各國的遙控車比賽都已用這類方式來比賽了, 就同真車都一樣. 不會比大廠佔優, 這比較公平吧

1.原來師兄未玩熟部車而已,等我仲以為部車去極都得咁快添。

2.係呀,我都有你圖中果部消油Go Kart車,好多年前買落。但一直無時間將佢完成。之前我仲發現d rims有生秀情況添,慘!後來問過我認識既電鍍廠佢地話果几個生秀rims唔可以翻電,最後只好自已用沙紙磨走d秀。宜家d rims啞哂色,丑樣到死,日後都知點算添。
另我果部Go Kart都有跟批,但好耐之前我係一個鬼佬網站睇到,其中有個thread講呢架車如果用原裝批同埋加埋個公仔之後架車會行得好慢,所以我之前係未開始砌架車時去過几間店問過有無咩批比果條原裝批好d。但最後結果都係“無”(因為其他唔岩位)。 第二方面我亦曾經係廣州穩過d賣掛時裝用既dummy鋪頭,但穩來穩去都穩唔到一d比較輕而且個公仔shape靚d既dummy。希望時後得閑d去穩時會穩到!話時話原裝果套racing suit好丑怪!有機會就穩大陸d小型裁縫店縫製一套靚仔d既。

3.原來Stadium同埋Monster係同一部車來既,明白哂!單睇片條片同埋you tube d片,Stadium同埋Monster兩架都好正。個人覺得都係4WD比較適合我(*因為我手車好屎),希望來緊豬年我公司生意會上升翻,到時我就會買一部同你一齊玩翻轉。

*想借問聲如果一套4WD conversation kit連運費需要几錢倒?

4.Fyin師兄,我想請問呢d Rally 房油車係邊間廠出架?睇落唔係FG出,因為佢地好似無呢d殼。

http://www.youtube.com/watch?v=AFfgQV_6zn4&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=N-SKaPZ-sdY&mode=related&search=

作者: move    時間: 2007-2-20 02:36
4WD conversation kit連運費需要几錢倒?
..來到hk要2千幾
作者: move    時間: 2007-2-20 02:45
Rally 房油車係邊間廠出我都想知... ...我只知片中Rally 油車本身係4wd o既1:5...我很久前係kws見過真身
作者: move    時間: 2007-2-20 02:52
http://www.mcdracing.com/
作者: move    時間: 2007-2-20 02:58

作者: move    時間: 2007-2-20 04:13

作者: rk2    時間: 2007-2-20 12:48
Hi Brother fyin, May I know where do you play that big scale off road buggy and on road formula ?
作者: fyin    時間: 2007-2-20 14:55
嗰Kart 仔車的公仔我想找" 反斗奇兵 " 裡的 " 胡迪大布公仔 " 因見過size好似啱喎.
但現在好少現到有得買了.  你都可以試找找.
另如果師兄出車就好啦可一齊玩, 買車可pm我代訂. 本人已幫幾個綱友訂過車喇.
作者: fyin    時間: 2007-2-20 15:00
原帖由 rk2 於 2007-2-20 12:48 發表
Hi Brother fyin, May I know where do you play that big scale off road buggy and on road formula ?

Hi Bro,
Buggy 可去fsy 或找大空場玩, 將軍澳都有好多地方可玩大車.
我就向西隧嗰幅草地玩. formula 就要入粉嶺aco 玩.
作者: fyin    時間: 2007-2-20 15:13
Hi Bros,

各位師兄, 本人下個月頭或月中會有FG Catalog 3 買了.
FG MAIN CATALOG 3   ( 全書216頁彩色 ) 見圖
及 ADDITIONAL CATALOG ( 全書20頁彩色) 見圖
只訂了10套, 如有興趣可PM 我留書.
作者: move    時間: 2007-2-20 16:33
原帖由 fyin 於 2007-2-20 15:13 發表
Hi Bros,

各位師兄, 本人下個月頭或月中會有FG Catalog 3 買了.
FG MAIN CATALOG 3   ( 全書216頁彩色 ) 見圖
及 ADDITIONAL CATALOG ( 全書20頁彩色) 見圖
只訂了10套, 如有興趣可PM 我留書.

fyiin兄...定左D毒品返來呀......有興趣o既bros睇完會加深中毒嫁
作者: fyin    時間: 2007-2-20 20:28
標題: My F1
Hi Bros,
我的Formula 差不多完成貼紙了.
Post 比大家睇睇先.
作者: kaho0338    時間: 2007-2-20 20:44
原帖由 fyin 於 2007-2-20 20:28 發表
Hi Bros,

nice car.....very very big.
may i know where u play ?
作者: fyin    時間: 2007-2-20 22:59
去粉嶺ACO 跑.
作者: fyin    時間: 2007-2-20 23:56
Hi Bro Move,
你都搵到啲1/5車新資料喎. 多謝分享!
你post出黎架4wd rally 是土耳其產品. 在美國有代理.
但這架車的價格好貴. 淨車冇偈都要成hk$12000.- 連29cc及遙控RTR版就要成hk$2萬幾.
仲未連運費tim.

作者: move    時間: 2007-2-21 00:37
原帖由 fyin 於 2007-2-20 23:56 發表
你都搵到1/5車新資料喎. 多謝分享!
你post出黎架4wd rally 是土耳其產品. 在美國有代理.
但這架車的價格好貴. 淨車冇偈都要成hk$12000.- 連29cc及遙控RTR版就要成hk$2萬幾.
仲未連運費 ...

土耳其產品..woo
作者: move    時間: 2007-2-21 01:37
http://www.rescolteam.idv.tw/    都有D 1:5睇下
作者: wasino3318    時間: 2007-2-21 14:48
Fyin兄,
1.我好耐之前係街都見過Woody呢布公仔,但我就覺得呢隻公仔太卡通化,所以無諗過放佢落去架Go Kart到。不過都多謝你既提意。

2.如果今年公司生意好轉到時一定穩你幫我訂架FG 1:5大輪車返來,到時就可以一齊砌過。不過班呢d大車有個問題,就係一定要放佢係車尾箱。而我宜家已經無再開車啦。

Hi Move兄,
嘩!咁都比你穩到咁多1:5 Rally and touring car既資料。岩岩睇左Fyin兄既reply,原來架Rally係土爾其出既,真好聽都未聽過呢。雖然Rally車真係好吸引(因為個殼好靚仔),但憑感覺我都會信FG廠多d。話哂德國都係全世界出哂名既機械工程尊家。

作者: move    時間: 2007-2-21 15:36
個殼好靚仔 我到係咁話
作者: 老占    時間: 2007-2-21 15:48
1) 家中要夠位放?

2) 無自駕車不可?

3) 如kk所說.模型店未必會存貨.... 流量少.... 體積大

就如遙控直昇機一樣.... 錢未必係問題

問題在於有錢.未必有興趣

有興趣的話呢.又因為種種因素未能購置

不過咁樣睇一睇.我都有小小興趣!! 
作者: move    時間: 2007-2-21 16:08
有興趣的話...可以叫fyin兄代定
作者: Skyline    時間: 2007-2-21 16:35
原帖由 fyin 於 2007-2-20 20:28 發表
Hi Bros,

大哥,架 Formula 好靚,你捨唔捨得玩架?
作者: fyin    時間: 2007-2-21 18:13
標題: FG Catalog 3 (Upload finished)
Hi Bros,

FG Main Catalog 3 我已全部 Upload 到我的個人綱頁, 大家有興趣可上去睇睇啦.

http://yaukwl1028.tripod.com ( 內的 "FG Catalog" title )

FG Catalog 3 - Addition......coming soon!
Thanks!
作者: fyin    時間: 2007-2-21 18:32
原帖由 move 於 2007-2-21 01:37 發表
http://www.rescolteam.idv.tw/    都有D 1:5睇下

哩個係台灣少有的1:5 討論綱. 我之前都同版主"遲大哥" 常常討論. 買賣都是業餘性質,
但他們玩1:5都好有心得. 如果你有問題都可以請教"遲兄" 他十分樂意解答你的.
他們策劃的"萬板車場跑道" 我都有參與些少提意.

作者: move    時間: 2007-2-21 23:48
原帖由 fyin 於 2007-2-21 18:32 發表

哩個係台灣少有的1:5 討論綱. 我之前都同版主"遲大哥" 常常討論. 買賣都是業餘性質,
但他們玩1:5都好有心得. 如果你有問題都可以請教"遲兄" 他十分樂意解答你的.
他們策 ...

作者: move    時間: 2007-2-22 05:49
fyin兄....相中大腳..引擎係230(23cc)....咁依家FG D大腳係咪全線260(26cc)嫁
作者: fyin    時間: 2007-2-22 10:01

這是FG廠商在2004年剛開發的原型車(Prototype), 所以此車的頭擔/上下比/車呔及eng. 都唔同.
你在CAT中睇多幾頁就見到頭擔唔同喇.
現在出產的已是Zenoha 26cc eng. 及呔都改咗.

作者: move    時間: 2007-2-22 16:39
fyin兄....咁之條呔條點樣嫁
作者: fyin    時間: 2007-2-22 16:53
原帖由 move 於 2007-2-22 16:39 發表
fyin兄....咁之條呔條點樣嫁

條呔現在跟車係咁樣的. 另我用咗F1呔落架大腳到. 外國係這樣用來跑平地Track的.
作者: move    時間: 2007-2-22 16:59
用這條呔來跑平地Track...ok ma
作者: fyin    時間: 2007-2-22 17:20

都可以, 但要換頭轉向杯(因轉向脾位角度有啲唔同, 原裝會頂車轆, 我試過)
所以這架車既優點係有好多種玩法.

作者: move    時間: 2007-2-23 00:31
好次好好玩咁
作者: move    時間: 2007-2-23 01:57
hi fyin兄...呢隻野玩大腳...ok 嗎.....會唔會好2燒
作者: fyin    時間: 2007-2-23 14:51
標題: Jumbo Speed - Servo資料
Hi Move 兄,

你的servo是德國早期出的 Muiltplex servo - Jumbo Speed. servo 底有 (Made in German ) 現在買要9佰幾蚊.
但上年Muiltplex 的servo已交由Hitec代造. 所以現在新的Muiltplex 已是韓國或在東南亞地方制造不再是德國出的.
請好好保留此Servo自用.

Servo 資料如下:-

但不知它的 holding power 表示什麼扭力, 如果它是最高扭力, 就可以用向轉向到.
如果玩大腳可用在油門到.

1 oz/in = 0.07 kg/cm   照它的數據如果 5cells  speed o.18 sec  Torque 241 oz/in=16.87kg
Holding power 723 oz/in=50.61kg

我的大腳轉向用Hitec 805BB 0.14 sec 24kg   油門用Hitec 5945 0.13 sec 13kg   5 cells 電計.
Hitec 805BB (膠齒) 大約3佰幾蚊.

作者: move    時間: 2007-2-23 15:44
hi fyin兄...咁里只野買最多用系油門度
作者: fyin    時間: 2007-2-23 17:24
標題: FG Marder & Monster race
有新片睇!
FG Marder & Monster race

http://www.youtube.com/watch?v=SqcZB-arbeQ

作者: move    時間: 2007-2-24 00:22
好片...好片 ....fyin兄...你右放毒啦 ...我依家毒到雙眼發光....得個恨字
作者: fyin    時間: 2007-2-24 00:35
Hi Bros,
今晚向waigo執到啲平野1/5車用既, 改裝落自己架車到.

1. 頭bumper 膠  20大洋
2. slick 呔連呤 (一set 30大洋) 買咗2套 60大洋
3. wire barke 50大洋
4. roll cage 30大洋

Total 都係160蚊.  

另外個大腳車殼加貼咗啲自制美女(兒童不宜)及車頭窑貼紙.
作者: move    時間: 2007-2-24 00:59
我愛睇呢條片多D...http://www.youtube.com/watch?v=vW-A2ZgHheg
作者: fyin    時間: 2007-2-24 01:46
真係好正喎段片, 不如第日整番個台一齊跳吓啦.
作者: move    時間: 2007-2-24 02:02
good ar
作者: move    時間: 2007-2-24 04:30
4wd fg片勁  http://www.youtube.com/watch?v=0h5Pz-KWAjA  
作者: move    時間: 2007-2-24 04:36
改左死氣喉既fg大腳車....好次仲好玩 http://www.youtube.com/watch?v=KEbWxVxDNbU
作者: wasino3318    時間: 2007-2-24 17:11
FG vs. MCD

不過兩副偈既馬力都唔同更係有出入啦。

http://www.youtube.com/watch?v=rPfN2S5obkU&mode=related&search=
作者: move    時間: 2007-2-24 23:07
原帖由 wasino3318 於 2007-2-24 17:11 發表
FG vs. MCD

不過兩副偈既馬力都唔同更係有出入啦。

http://www.youtube.com/watch?v=r ... related&search=

仲有FG係2wd...MCD係4wd
作者: move    時間: 2007-2-24 23:49
原帖由 fyin 於 2007-2-24 00:35 發表
Hi Bros,
今晚向waigo執到平野1/5車用既, 改裝落自己架車到.

1. 頭bumper 膠  20大洋
2. slick 呔連呤 (一set 30大洋) 買2套 60大洋
3. wire barke 50大洋
4. roll cage 30大洋

Tota ...

所有Bros...車呤係比FG車呤個....四方頭大同短....所以如要FG車用便要加介子同改大個四方頭

作者: fyin    時間: 2007-2-25 00:22
我會改套Brake落架大腳做頭Brake用.
改好先post相同大家分享
作者: move    時間: 2007-2-25 00:39
原帖由 fyin 於 2007-2-25 00:22 發表
我會改套Brake落架大腳做頭Brake用.
改好先post相同大家分享

hi fyin兄...我等你改好同大家分享 ....我都想改...但套Brake好次過大..... ....你睇下套Brake..堅拍糞...仲大隻過鮑魚
作者: fyin    時間: 2007-2-25 00:55
可能要落多啲工夫先得喇!
反正大腳跑沙地, 整得粗啲都冇問題. 但最緊要work.
作者: move    時間: 2007-2-25 16:59

作者: fyin    時間: 2007-2-26 12:36
標題: 我的FG大腳新車時的照片
Hi Bros,
附上FG大腳新車時的照片.
作者: fyin    時間: 2007-2-26 13:37

FG 1/5 Monster Truck 大腳配Touring 呔的模樣.
作者: fyin    時間: 2007-2-26 15:46
標題: FG 4WD 2007
Good News for everybody!   FG 4WD 2007 coming

Hi Bros 大家好!
等咗好耐 FG 終於出4WD BUGGY 啦.
Marder, Beetle, Monster, 及 Stadium 都可以4 驅了.
仲有 Beginner Version & Competition Version 版本.

Beginner Version : In the beginner version the chassis parts are mainly made of impact resistant plastic materia, the driving parts of
                          course are made of hardened steel as usual.

Competition Version : is equipped with many alloy driving parts and a lot of Tuning accessories. ( Same as photo )

作者: move    時間: 2007-2-26 16:48
4 驅呀....正呀
作者: fyin    時間: 2007-2-27 11:43
標題: FG Truck 卡車
More FG car info.
作者: move    時間: 2007-2-27 13:51
如有....得再加多個尾櫃...一定好好玩
作者: fyin    時間: 2007-2-27 14:03

就送個尾架比你啦.
作者: move    時間: 2007-2-28 01:40
哈哈...真係有嫁
作者: wasino3318    時間: 2007-2-28 01:59
真係好消息呢,4WD正!
作者: move    時間: 2007-2-28 03:34

作者: move    時間: 2007-3-1 02:32
相中好精神(1:5)車...係唔係LB呢嫁
作者: fyin    時間: 2007-3-1 17:41
Hi Bros,

LB 2007都有新車喎, 遲啲post相比你地睇睇.
LB前年都寄咗本Catalog比我. 台灣1:5車綱"遲大哥" 就好喜歡他們出的車.
及LB出的 F1 十分正. 進入我的個人綱頁睇睇!
作者: fyin    時間: 2007-3-2 12:38
標題: LB 2007 touring + F1
Hi Bros,

LB 2007 touring coming on this Summer and the F1 available on 2004.

LB的 F1 買 €.2975 歐元 = hk$30,000.- 嘩! 好貴呀, 但真係好靚.
作者: move    時間: 2007-3-2 15:17
好毒呀
作者: fyin    時間: 2007-3-2 23:15
冇毒架!.... 冇毒架!......只想同大家分享吓現在設計啲遙控車有幾靚姐.
作者: move    時間: 2007-3-3 00:32
hi....fyin兄...對我來說 LB 既毒=D女愛 LV 一樣咁毒..
作者: move    時間: 2007-3-5 13:10
放下毒先....
作者: fyin    時間: 2007-3-5 22:57
FG Monster Completition! 正到暈.
作者: fyin    時間: 2007-3-8 00:21
頭先向kws一間新開買直昇機的店鋪(X峰)內見到一架1/5 Touring car 牌子叫HCL配GT-40車殼.
但部偈知係乜牌子, 大家有興趣可去看看.
作者: move    時間: 2007-3-8 17:09
??$$$
作者: rold    時間: 2007-3-8 21:18
原帖由 move 於 2007-3-8 17:09 發表
??$$$

ABOUT HKD3800.00
作者: fyin    時間: 2007-3-9 00:19
Hi Bro,
Good price! It's come with front wire brake set.
作者: fyin    時間: 2007-3-21 09:56
標題: HPI Baja 5B Option Parts
HPI Baja 5B Option Parts :-

作者: move    時間: 2007-3-21 15:35
用左jetpro pipe HPI Baja 5B 會飛天嫁
作者: Tigerlui    時間: 2007-3-24 04:47
樓主哥哥 你的個人網頁 的最底 oline的依個字串錯左 係online 唔係oline
作者: fyin    時間: 2007-3-24 11:19
Hi Bro,
Sorry! Typing mistake, revised already.
Thanks!
作者: fyin    時間: 2007-4-2 14:05
標題: Carson 又出四驅車. 4WD Truck
Carson 又出四驅車. 4WD Truck.
唔知香港有冇得買, 可能有少少會留入香港, 因Carson係大陸出的OEM野for出口的.
作者: move    時間: 2007-4-2 18:29
几$$嫁?
作者: fyin    時間: 2007-4-3 01:19
未知, Only pre-order in Germany online model shop 見到.
作者: Evo5    時間: 2007-4-3 11:24
WA !!!
I think B4 buy this kind of stuff , I need to move to like 村屋 first !
Prefect to have the whole block !
Then may need to get the approval form the 中央 ( the wife )
to keep such a big monster in the house !
COOL MAN !!!!!!
簡直係身份的像徵
作者: move    時間: 2007-4-3 16:24

作者: mikewu    時間: 2007-4-3 16:31
Brother fyin... you want me to file bankruptcy soon by showing all kinds of 5B options?  Or a divorce case?  

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2