RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 請教購買PHANTOM 2 VISION PLUS的問題 [打印本頁]

作者: mofaalan    時間: 2014-9-4 22:39
標題: 請教購買PHANTOM 2 VISION PLUS的問題
請問一下在taobao Dji買 7990人仔 , 網店話唔發香港. 點搞?

如果係香港買(我問左一間行貨,但係好唔就腳.在油麻地10600). 行唔行貨又有咩分別呢?

壞左既話. 又係邊度做維修呢?

作者: frank8wong    時間: 2014-9-4 23:27
如果$7990,圍返港纸,點解唔係香港買呢?有問題都易攪d,我係大陸買回來有問題下下都係討論區問人
作者: kendcsxaz    時間: 2014-9-4 23:38

淘宝買好過我都有部係香港買,一部淘寶買,香港行货只有一間就係油麻地7樓!行水冇分别一樣要寄返深圳做維修!dji維修見機就會幫你維修!香港我就响一間叫X港X業數碼買$10000兩电話香港行貨,講大話係港行,部機粒電有事攪到我部p2v+炸左,同佢講佢又唔很換機又唔很換电,我話只想寄回深圳做維修又唔很,佢重講大話話dji唔很收回,只很換电,重要加500換粒电,重要收返我粒電先很換,好{banned},我不信他自去問dji,dji說沒這回事叫我全套帶回深圳檢查後成部換過比我!dji同我講只要在淘宝的dji銷售商買就一定沒問題!中国淘寶经销商
蓝天飞扬(中国大陆地区一级经销商)
飞黄腾达模型(中国大陆地区一级经销商)
模幻天空(中国大陆地区一级经销商)
苏宁直营店 — (苏宁云商长宁超级店)
天空领域航模店(中国大陆地区一级经销商)
FOXTECH(中国大陆地区一级经销商)
北京五棵松摄影器材城(大疆体验店)
深圳天海科技实业(中国大陆地区一级经销商)
广东冠能电力科技(中国大陆地区一级经销商)
DJI 香港代理 Flying Hobby[size=12.666666984558105px]香港旺角碧街46號祥興大廈7樓8號à室

作者: frank8wong    時間: 2014-9-5 00:01
咁師兄可以寄香港d什運
作者: mofaalan    時間: 2014-9-5 00:04
炸左!?
作者: stingray    時間: 2014-9-5 00:13
請問水貨机可攞上香港代理維修呢?
維修中心係边?
作者: solaris8x86    時間: 2014-9-5 00:21
kendcsxaz 發表於 2014-9-4 23:38
淘宝買好過我都有部係香港買,一部淘寶買,香港行货只有一間就係油麻地7樓!行水冇分别一樣要寄返深圳做維修 ...

Haha... 香港啲姦商.... 個個都扮行貨。

作者: mofaalan    時間: 2014-9-5 00:38
嘩。有冇行貨架。。。
作者: kendcsxaz    時間: 2014-9-5 07:24
stingray 發表於 2014-9-5 00:13
請問水貨机可攞上香港代理維修呢?
維修中心係边?

正常冇除非你成日幫佢買野!熟左都可以!

作者: kendcsxaz    時間: 2014-9-5 10:06
mofaalan 發表於 2014-9-5 00:38
嘩。有冇行貨架。。。

有油麻地7樓

作者: catmay    時間: 2014-9-5 10:34
上樓行貨啲售後好到呢~!買過部全新冇咁嬲
作者: solaris8x86    時間: 2014-9-5 11:46
kendcsxaz 發表於 2014-9-5 10:06
有油麻地7樓

但上次有ching話比咗部機7樓搞,過咗3個月都返唔到嚟..... 連條屍骨都無剩....

作者: kendcsxaz    時間: 2014-9-5 12:57
solaris8x86 發表於 2014-9-5 11:46
但上次有ching話比咗部機7樓搞,過咗3個月都返唔到嚟..... 連條屍骨都無剩....
...

所以話行水都一樣,最快係自己帶上去或者自己寄上去

作者: kendcsxaz    時間: 2014-9-5 12:59
DJI返修地址是:广东省深圳市南山区科技园南区粤兴一道9号香港科技大学产学研大楼6楼   返修中心吴小姐收   返修咨询电话:0755-22673777。请写上您的联系方式和故障描述。
温馨提醒:
1、请您一定按照物流安全的需求进行产品包装,并且发货时请附上简易送修单据,用楷体填写,须填写用户姓名、联系电话、故障现象、要求检测或维修以及其它内容,及购机凭证(或收据、订单编号等相关购买凭证)的复印件。我们将根据您所填写的内容进行判断和处理。谢谢配合!

2、我们一律不接受到付和平邮,维修产生的物流费用由双方各自承担寄出的运费(即:由客户承担返厂运费,DJI承担返回客户运费)。

作者: mofaalan    時間: 2014-9-5 14:07
用信用卡自己Taobao 9500蚊港幣左右(未計郵...)

咁計好似真係去旺角買水方便D....
作者: mofaalan    時間: 2014-9-5 14:08
kendcsxaz 發表於 2014-9-5 12:59
DJI返修地址是:广东省深圳市南山区科技园南区粤兴一道9号香港科技大学产学研大楼6楼   返修中心吴小姐收   ...

壞左係唔係跟地址順風寄上去?
香港買水貨. 照俾單佢嗎?

作者: mofaalan    時間: 2014-9-5 16:06

登錄/註冊後可看大圖

呢間話自己係香港總代理喎!
作者: mofaalan    時間: 2014-9-5 16:14
DJl Phantom 2 Vision+
其實同Phantom 2 H3-3D + 山狗 +1.2公里圖傳. 價錢相近..

其實買邊隻好D?
作者: solaris8x86    時間: 2014-9-5 16:24
mofaalan 發表於 2014-9-5 16:14
其實同Phantom 2 H3-3D + 山狗 +1.2公里圖傳. 價錢相近..

Of course 第2個option喇,5.8Ghz Analog圖傳起碼個螢幕流暢好多,玩到"正常"FPV,唔使睇到窒Q死。

作者: kendcsxaz    時間: 2014-9-5 20:16
mofaalan 發表於 2014-9-5 16:14

當然h3-3d好v+云台好易壞,通常一炸就壞,寄順丰可以!

作者: mofaalan    時間: 2014-9-5 21:57
kendcsxaz 發表於 2014-9-5 20:16
當然h3-3d好v+云台好易壞,通常一炸就壞,寄順丰可以!

plus 9千幾
配雲台 hero 3 成12xxx.....

差3千蚊 @@

作者: elton2xxx    時間: 2014-9-6 10:25
solaris8x86 發表於 2014-9-5 16:24
Of course 第2個option喇,5.8Ghz Analog圖傳起碼個螢幕流暢好多,玩到"正常"FPV,唔使睇到窒Q死。
...

solaris8x86 ching,
I am also bugged by option 1 and option 2.  Especially the weight of option 2 (heavier?) and option 2 does not have OSD unless install another OSD.  So Option 2 needs to install, camera, vtx, osd.

作者: solaris8x86    時間: 2014-9-6 10:43
elton2xxx 發表於 2014-9-6 10:25
solaris8x86 ching,
I am also bugged by option 1 and option 2.  Especially the weight of option 2 ( ...

Yeah. Although Op.2 is a bit tricky. But you certainly will not happy with Op.1. Because the original junk camera comes with Vision/+ is very very lag due to it is a WiFI camera transmitted by digital radio wave (square wave). It is almost un-useable in a real flight. Only analog wave (sine wave 玄波) can constantly streaming the video without lagging in Physic. So, spending effort like adding an OSD is worthy for professional FPV flyers in Op.2.

Of course, if you know nothing about RC integration. Then the only choice is Op.1 (Vision/+ 儍瓜機).

作者: unun    時間: 2015-1-4 22:05
如果我舊電壞左又俾唔到買機憑証俾佢,佢搞唔搞

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2