RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 問GoPro 3 Black Edition (+)和不(+) [打印本頁]

作者: 小白龍    時間: 2014-1-27 11:21
標題: 問GoPro 3 Black Edition (+)和不(+)
剛入手DJI P2, 要買GoPro, 問題就來啦, 其實GoPro Hero 3+ Black Edition 和 GoPro Hero 3 Black Edition, +同唔+有咩分別, 這方面找不到資料, 謝謝 !!
作者: sniper    時間: 2014-1-27 11:28
http://www.youtube.com/watch?v=iH4hfMQiqgE
作者: byuen    時間: 2014-1-27 12:24
Hero 3+ Black Edition, 同 GoPro Hero 3 Black Edition 兩者差異

•比GoPro HERO3體積縮小20%
•增加30%電池容量
•對GoPro App有4x更快的Wi-Fi傳輸速度,增加對Wi-Fi遙控的訊號強度
•在1080p與720p下增加SuperView模式
•新增960p50與960p60模式
•在2.7k與2.7k 16:9模式下,新增中、廣兩種視角模式
•增加33%鏡頭銳利度,減少2x影像雜訊
•低光條件下,自動開啟低光模式調整格率
•新的麥克風設計以改進收音效果

http://www.pinkbike.com/news/-GoPro-HERO3-2014.html
作者: 小白龍    時間: 2014-1-27 12:28
清楚, 唔該晒, 想問下你地會買水定行, 因價錢差好遠
作者: 小白龍    時間: 2014-1-27 12:33
還有就是, 如果還沒有fpv, 可唔可以用gopro個 wifi玩住先呢, 會唔會jam?
作者: byuen    時間: 2014-1-27 13:25
小白龍 發表於 2014-1-27 12:28
清楚, 唔該晒, 想問下你地會買水定行, 因價錢差好遠

水貨... 反正揹上飛机度, 9 成係掟落嚟掟爛嘅, 行貨都唔會包.

作者: 小白龍    時間: 2014-1-27 14:31
有道理

作者: 小白龍    時間: 2014-1-27 14:54
如果還沒有fpv, 可唔可以用gopro個 wifi玩住先呢, 會唔會jam?
作者: sniper    時間: 2014-1-27 20:25
真實個案分享。剛剛於星際入咗部3+,返屋企幫個remote 差電,點知冇反映,於是打去代理問,佢叫我可以攞去檢查,由於代理係屋企附近,於是飛的過去。原來唔係差線問題,係remote 瓜咗。多口問counter如果水机有無得攪,佢話no!
行水差幾百,真係各取所需!
作者: kay1926    時間: 2014-1-27 21:56
wifi  距離很短
作者: 小白龍    時間: 2014-1-27 22:19
距離很短我知, 未升前想試下, 最緊要系會唔會jam先系仲點

作者: 小白龍    時間: 2014-1-27 22:21
新買都甘易懷remote
作者: 得得地    時間: 2014-1-30 22:09
wifi 實際用到距離得一百米左右

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2