RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 想買新偈, 1/10 touring, 有乜好介紹 [打印本頁]

作者: Day    時間: 2013-7-18 17:05
標題: 想買新偈, 1/10 touring, 有乜好介紹
如題, 各師兄有乜介紹, NOVA 機 或 RB ??

謝謝

作者: 波板糖    時間: 2013-7-18 17:16
我覺得用嚟跑街唔洗買咁貴嘅機,NOVA N12T1 夠玩!
作者: junk18740    時間: 2013-7-18 17:17
Novarossi always is the choice!!
Even though price might be higher; but durability & output power curve do makes the price tags worth.
作者: Day    時間: 2013-7-18 17:29
波板糖 發表於 2013-7-18 17:16
我覺得用嚟跑街唔洗買咁貴嘅機,NOVA N12T1 夠玩!

而家就係用緊呢部.....
作者: 波板糖    時間: 2013-7-18 17:42
Day 發表於 2013-7-18 17:29
而家就係用緊呢部.....

我覺得你唔係副偈唔夠快,係對場地未適應啫,操多幾次車,掌握收油時間,跟隨節奏行車...
唔怕話你知,我用梗STS 平偈,另外果架都係NOVA N12T1,佢用咗成年...
咁你覺得我哋如何?

賽道等於一份曲譜,睇吓您點去演繹啫...

作者: lailcm    時間: 2013-7-18 18:36

越平越好!我用緊果副係N12T1OS版!正
作者: Day    時間: 2013-7-19 00:25
咁唔換偈,換手指。不過都想知大家意見Nova而家乜偈好,353?
作者: Day    時間: 2013-7-23 15:10
有玄機.... 看到了嗎
作者: bear_cat_x    時間: 2013-7-23 15:24
其實撈話得兩款機?
作者: 波板糖    時間: 2013-7-23 15:25
睇嚟師兄搵到目標喎,恭喜你先!
作者: Day    時間: 2013-7-23 16:04
仲要睇 $$$$
作者: 波板糖    時間: 2013-7-23 16:09
嘩...確實係要用錢買速度,期待你的挑選!
作者: scania...R620    時間: 2013-7-23 16:14
咁多個款原來有部份只係個樣吾同
尊登搞到人地眼花既!
作者: Day    時間: 2013-7-23 16:29
scania...R620 發表於 2013-7-23 16:14
咁多個款原來有部份只係個樣吾同
尊登搞到人地眼花既!

咁又唔係, 仲有好多嘢配合嘅.., 我會簡條 X ;P 囉...

作者: scania...R620    時間: 2013-7-23 16:51
好想試下xceed引擎 個樣幾靚
作者: Day    時間: 2013-7-23 16:59
我是閒人, 隨波逐流, 往人多處走... 之前做左好多次白老鼠...
作者: Day    時間: 2013-7-24 11:10
請教各位師兄, 以下兩款 cranshaft 有什麼分別, 好處, 謝謝
作者: banny_seng    時間: 2013-7-24 17:11
Day 發表於 2013-7-24 11:10
請教各位師兄, 以下兩款 cranshaft 有什麼分別, 好處, 謝謝

85621加了兩粒鎢去做加重平衡,在高轉數時震動較小。
見到的黃色是鎢外面的保護物。

作者: Day    時間: 2013-7-25 10:34
banny_seng 發表於 2013-7-24 17:11
85621加了兩粒鎢去做加重平衡,在高轉數時震動較小。
見到的黃色是鎢外面的保護物。
...

謝謝 Banny 賜教.  另外請留意入油位, 85621-T 是有2個 "V V"型, 而85607-T只有1個但較大, 請問分別及功能, 謝謝.
作者: tungming508    時間: 2013-8-6 02:03
有冇師兄見到香港有售Orcan Engine
作者: kelvinayhh    時間: 2013-8-7 01:38
reds engine is good
作者: sean2013    時間: 2013-8-7 23:16
How about Exeed ?
作者: cheong0523    時間: 2013-8-27 22:43
師兄係邊頭玩開????

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2