RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 新手學玩cc-01,小小問題請教! [打印本頁]

作者: elephant    時間: 2013-1-16 18:17
標題: 新手學玩cc-01,小小問題請教!
請問有無師兄用原廠膠呔呤,轉向時頭擔會打冷震?除咗換金屬呤,有無其他方法可以解決?Thanks!!
作者: ccc_78    時間: 2013-1-16 18:29

會唔會係份轉向"墟"位呀??
或者你有無升高, 可能9骨, 換萬向

作者: elephant    時間: 2013-1-16 18:42
ccc_78 發表於 2013-1-16 18:29
會唔會係份轉向"墟"位呀??
或者你有無升高, 可能9骨, 換萬向

無升高,new build 全原裝,唔裝轆就無問題,一裝番上去就震過貓王,應該係關條呤事。
作者: ccc_78    時間: 2013-1-17 09:57
elephant 發表於 2013-1-16 18:42
無升高,new build 全原裝,唔裝轆就無問題,一裝番上去就震過貓王,應該係關條呤事。 ...

原裝軨?? 條呔癡得唔平衡??

作者: ccc_78    時間: 2013-1-17 09:57
ccc_78 發表於 2013-1-17 09:57
原裝軨?? 條呔癡得唔平衡??

有無相??

作者: elephant    時間: 2013-1-17 15:05
ccc_78 發表於 2013-1-17 09:57
有無相??

http://m.youtube.com/watch?v=1THcIoRDjJc
作者: wanmore    時間: 2013-1-18 00:41
師兄換左對萬向佢啦!會好好多嫁!

作者: ccc_78    時間: 2013-1-18 14:27
萬向多
癡呔唔平均
作者: elephant    時間: 2013-1-18 19:30
ccc_78 發表於 2013-1-18 14:27
萬向多
癡呔唔平均

Thx!師兄,等我再硏究吥先。
作者: txzmxn    時間: 2013-1-20 15:26
係狗骨問題, 我兩架都係咁, 轉向轉到盡, 再比大油就震個不停, 間中盡油聽到 click 聲, 睇過外國網係要改萬向先解決到, 但我無改, 因我開行得唔快

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2