RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 沙猪大改良 [打印本頁]

作者: valklai    時間: 2012-5-5 20:21
標題: 沙猪大改良
先前係ebay見到d老外咁樣都攞黎賣,所以一於照版煮碗......得左搞掂!!
效果好好,油門可以完全地開盡或關閉,又可以隨意地調教士撈多與少!!!
[attach]618838[/attach][attach]618839[/attach]

作者: move    時間: 2012-5-5 20:44
作者: punchan    時間: 2012-5-5 21:09
回復 valklai 的帖子

C HING 改得好正!小小見意,小弟用左理鐵電LI-FT接收電效果好好!
作者: ThomasZ    時間: 2012-5-5 21:29

[attach]618847[/attach]
我之前又係不能完全關上油門, 之後就扭長紅圈內那條,不過就變左不能全開, 要慢慢調教
所以我而家只係玩80%油門,哈哈。
如果直接改紅圈內那條有彈性咪仲直接?

作者: ford    時間: 2012-5-6 00:54

我也很辛苦轉了多次入氣位角度才可全開全関
老外這改法真不錯   不個油門end point要set準啲.如果唔喺支嘢會變形
thanks sharing will diy someday

作者: valklai    時間: 2012-5-6 11:22
回復 punchan 的帖子

thx and will consider it!!
作者: monsterken    時間: 2012-5-6 17:53
師兄我睇唔明呀....可唔可以教一教我要準備啲咩黎改呀....小弟不才
作者: valklai    時間: 2012-5-6 18:26
回復 monsterken 的帖子

準備油越之中,油門推杆那一部份(紅圈),同埋去賣船仔零件既地方(智樂,星輝,偉高...),買佢個d用黎推轉向舵用既推杆,跟住用平鉗屈曲成為你想要既形狀,

[attach]619162[/attach]

推杆S形,用作連接迫力及油門地方就要用一d特別既鉗黎屈,偉高有售
[attach]619168[/attach][attach]619169[/attach]

作者: monsterken    時間: 2012-5-6 20:00

多謝師兄詳細教導,但我想請教下紅圈部份係咪即係buggy用servo推桿,買個時要點講?
作者: valklai    時間: 2012-5-6 22:02
回復 monsterken 的帖子

你print埋張相出黎,嗱住+指住叫人比哩件野你咪得囉!!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2