RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 玩模型船地方 [打印本頁]

作者: kevinwinder    時間: 2012-4-29 13:37
標題: 玩模型船地方
我只知道屯門及維多利亞公園有船池
請問可唔可以列出其他玩模型船地方?
作者: dedee627    時間: 2012-4-29 13:48
灣仔公園,柴灣公園,天水圍同大埔...吾知仲有冇呢~~
作者: kevinwinder    時間: 2012-4-29 14:03
有冇主題或限制?
作者: jerwin123    時間: 2012-4-29 14:06
加洲, 南生圍唔知邊個位
作者: kevinwinder    時間: 2012-4-29 20:30
大埔邊度?
作者: alanalan_27    時間: 2012-4-29 21:14
kevinwinder 發表於 2012-4-29 20:30
大埔邊度?

大埔海賓公園 停車場入口則 由九龍經吐露港追工業村出口 離開快速公路後 第二支燈右轉 右轉後靠左有小小位可泊車 (泊街)(公園對面)  如果冇位 向前行南華早報有路口掉頭 泊公園門前 留意禁區時間7~7 假期例外  
作者: kevinwinder    時間: 2012-4-29 21:37
謝謝師兄, 多唔多人玩潛艇?
作者: alanalan_27    時間: 2012-4-30 15:39
kevinwinder 發表於 2012-4-29 21:37
謝謝師兄, 多唔多人玩潛艇?

船就多 潛艇我見得 MARVIN師兄一個 係船板 頭像係潛艇的
作者: kevinwinder    時間: 2012-4-30 15:46
咁如果玩船,快艇, 屯門池定大埔池,好玩D,熱鬧D?
作者: 鍵仔    時間: 2012-4-30 17:13
灣仔公園  都有模型船池  不過好大浪  但又好過維園   
作者: kotaro2872    時間: 2012-4-30 17:20
鍵仔 發表於 2012-4-30 17:13
灣仔公園  都有模型船池  不過好大浪  但又好過維園

個池太細....如果玩快艇唔夠爽....同埋只限玩電船....
作者: alanalan_27    時間: 2012-4-30 22:42
kevinwinder 發表於 2012-4-30 15:46
咁如果玩船,快艇, 屯門池定大埔池,好玩D,熱鬧D?

有興趣明天來 我都可能會去
作者: RC881    時間: 2012-4-30 23:16
kevinwinder 發表於 2012-4-29 20:30
大埔邊度?

地圖位置行入去就係遙控船池 http://maps.google.com.hk/maps?q=%E5%A4%A7%E5%9F%94%E5%8D%80&hl=zh-TW&ie=UTF8&ll=22.452829,114.179202&spn=0.005116,0.009645&sll=22.38131,114.168639&sspn=0.655233,1.234589&brcurrent=3,0x34040849dc19b679:0x91ee4f2b7c88513e,1,0x3403f7c2f8917bcf:0xc8903bcd7ee59030&brv=25.1-fa8ed276_c3147e72_ccf32e81_040c821b_76b35545&hnear=%E5%A4%A7%E5%9F%94%E5%8D%80&t=m&z=17&layer=c&cbll=22.452887,114.179108&panoid=QglkwxIqD-sD7zhgBpqbGw&cbp=12,185.85,,0,-0.08
作者: Pollux袁兄    時間: 2012-5-1 00:57
alanalan_27 發表於 2012-4-29 21:14
大埔海賓公園 停車場入口則 由九龍經吐露港追工業村出口 離開快速公路後 第二支燈右轉 右轉後靠左有小小位 ...

通常星期日或公眾假期,中午12點,2點,4點同6點都有架警車嚟抄牌,所以果度D路邊位又名"320位”喇。我見過雷暴警告都嚟抄!泊對面爛地車場喇,玩得安心D

作者: batmanhu    時間: 2012-5-1 02:03
Pollux袁兄 發表於 2012-5-1 00:57
通常星期日或公眾假期,中午12點,2點,4點同6點都有架警車嚟抄牌,所以果度D路邊位又名"320位”喇 ...

你又"中"呀, 加加埋埋夠買個控
作者: alanalan_27    時間: 2012-5-1 16:57
Pollux袁兄 發表於 2012-5-1 00:57
通常星期日或公眾假期,中午12點,2點,4點同6點都有架警車嚟抄牌,所以果度D路邊位又名"320位”喇 ...

咁泊街一定有風險架啦 邊有話包生仔架
作者: Pollux袁兄    時間: 2012-5-2 03:43
batmanhu 發表於 2012-5-1 02:03
你又"中"呀, 加加埋埋夠買個控

儍嘅,知”訂”嘅都唔會”中”傢喇!!話哂都係池邊泡咗咁多年
作者: dedee627    時間: 2012-5-2 16:53
灣仔池已變成一潭屎水

作者: vonklee    時間: 2012-5-2 17:19
dedee627 發表於 2012-5-2 16:53
灣仔池已變成一潭屎水

嘩, 乜禁大鑊........
作者: zeda    時間: 2012-5-3 09:00
LCSD should clean the water and pool
作者: cytnet    時間: 2012-5-3 21:08
乜果度冇人打理架咩.........綠色既.....
作者: FAZZ    時間: 2012-5-3 21:34
起晒青苔,放龜就差唔多
作者: siukeung1972    時間: 2012-5-3 22:17
請問灣仔池近邊喥?因未去過是否只準放電船
作者: Q太郎    時間: 2012-5-3 22:47
cytnet 發表於 2012-5-3 21:08
乜果度冇人打理架咩.........綠色既.....

好呀....綠色和平嘛.....
作者: cytnet    時間: 2012-5-3 22:56
呃乀乀乀

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2