RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 大尾督 = 籍詞撐艇仔,實則用架拖船拖住艇仔行he~he~ [打印本頁]

作者: cardo    時間: 2012-1-28 14:26
標題: 大尾督 = 籍詞撐艇仔,實則用架拖船拖住艇仔行he~he~
係我一直想試下同感受下的~!!
外國就有睇過片人地咁玩....
所以我等陣都去嘗試下
作者: 自由人    時間: 2012-1-28 14:46
cardo 發表於 2012-1-28 14:26
係我一直想試下同感受下的~!!
外國就有睇過片人地咁玩....
所以我等陣都去嘗試下

一陣去........打鑊你...唔預埋我... _ 師傅 係加州玩過喇.... 拖船拖艇仔....記得影相出 POST 呀....聽日唔好遲到........
作者: cardo    時間: 2012-1-28 15:11
都唔知果度人地俾唔俾咁玩....
等陣衝入去試下!
唔俾就........
作者: 自由人    時間: 2012-1-28 15:17
cardo 發表於 2012-1-28 15:11
都唔知果度人地俾唔俾咁玩....
等陣衝入去試下!
唔俾就........

D人唔會理你啦..... 扒艇仔果度 有人放船嫁...
作者: alanalan_27    時間: 2012-1-28 15:37
咁堅 記得post相呀 係幾點到 等我飛車入去
作者: cytnet    時間: 2012-1-28 15:51
拉唔拉得郁架.....成功的話比D相黎比大家睇下
作者: 自由人    時間: 2012-1-28 16:48
cytnet 發表於 2012-1-28 15:51
拉唔拉得郁架.....成功的話比D相黎比大家睇下

1, 2 個人 坐可以拉到...有人試過,,,
作者: 自由人    時間: 2012-1-28 17:53
          哼"   唔叫我去玩.....
  小心你隻雀仔跌落水, 跌落水, 跌落水,被水沖去.....口合...口合...
口合....口合"

作者: jackyming.    時間: 2012-1-28 19:44
我係加洲個魚塘試過,拖果隻船成架車咁大,我仲坐左上船玩
作者: alanalan_27    時間: 2012-1-28 22:34
回復 自由人 的帖子

仲未有相喎  ,唔通真係跌落水
作者: alanalan_27    時間: 2012-1-28 22:35
真係得的話我都想試吓
作者: 自由人    時間: 2012-1-28 22:51
alanalan_27 發表於 2012-1-28 22:34
回復 自由人 的帖子

仲未有相喎  ,唔通真係跌落水

佢去左街..睇野夜D啦,,,.問左佢好好玩...玩得好開心......
作者: alanalan_27    時間: 2012-1-28 23:34
回復 自由人 的帖子

哦...................叫佢怏D  post 相啦 頸都長啦
作者: cardo    時間: 2012-1-28 23:56

^^大家放心~!! 雖然發生電線過而燒溶咗一節電線~!!
但經搶修之後又可以繼續拉~!!
最搞笑係D一家大細及岸邊D釣魚客都大讚"嘩~真係得架? 好過癮呀~!!"
隔離船D後生仔女大叫"喂~拉埋我地果架丫

因為剛回到家~!! 等我整理一下D片及照片馬上UPLOAD上來!!
作者: shvictor    時間: 2012-1-28 23:58
正播,   再唔係用兩架港拖同時並排拉
作者: cardo    時間: 2012-1-29 00:21
shvictor 發表於 2012-1-28 23:58
正播,   再唔係用兩架港拖同時並排拉

都好喎~
不過話時話都幾難操控~!!
船頭左右fing~
作者: JerryLeung12    時間: 2012-1-29 01:24
cardo 發表於 2012-1-28 23:56
^^大家放心~!! 雖然發生電線過而燒溶咗一節電線~!!
但經搶修之後又可以繼續拉~!!
最搞笑係D一家 ...

Wa Cardo, very dangerous wow.. i think is very funny, but motor loading extremly high ga, HAHA
作者: cardo    時間: 2012-1-29 01:29

下午玩到日落~
租架二人小艇-每一小時$30。
我平時在屯門池一蕭電玩到2~3小時~
今次拖住存小艇只捱到45分鐘左右已經冇電~
剛剛好夠拖返埋碼頭

有片睇喇~
http://www.youtube.com/watch?v=avtAO0xkAHs&feature=youtu.be

作者: cardo    時間: 2012-1-29 01:31
JerryLeung12 發表於 2012-1-29 01:24
Wa Cardo, very dangerous wow.. i think is very funny, but motor loading extremly high ga, HAHA

平時在屯門池普通行都冇事~
一用FULL POWER 即刻出事~
作者: 鋒鋒    時間: 2012-1-29 02:06
好正!!!!!!拖住艇仔都行得好快

作者: cardo    時間: 2012-1-29 02:25
鋒鋒 發表於 2012-1-29 02:06
好正!!!!!!拖住艇仔都行得好快

行順咗的確唔算慢架~!!
應該快過自己撑!
得閒我再去玩多次~哈哈
作者: 自由人    時間: 2012-1-29 08:42
cardo 發表於 2012-1-29 01:29
下午玩到日落~
租架二人小艇-每一小時$30。
我平時在屯門池一蕭電玩到2~3小時~

你就好啦,,有得玩拖船拉艇仔又可以冧老虎....個咸蛋黃幾鬼靚...好浪漫啊........
作者: 自由人    時間: 2012-1-29 08:43
cardo 發表於 2012-1-29 02:25
行順咗的確唔算慢架~!!
應該快過自己撑!
得閒我再去玩多次~哈哈

下次唔叫我打你屁股.........
作者: jackyming.    時間: 2012-1-29 10:22
處男下海

作者: 鍵仔    時間: 2012-1-29 10:55
好玩呀 ...  
作者: kaber    時間: 2012-1-29 11:07
Awesome ...Ching.  What a great idea!

作者: cardo    時間: 2012-1-29 13:57
kaber 發表於 2012-1-29 11:07
Awesome ...Ching.  What a great idea!

我響YOUTUE見D外國人響沙灘、湖泊咁樣玩~
我覺得好過癮~~ ^O^所以好想自己試下~!!!
的確幾得意~ 用架船仔拖住自己四圍走~
有時間我一定會再去咁玩
作者: cardo    時間: 2012-1-29 13:57
鍵仔 發表於 2012-1-29 10:55
好玩呀 ...

下次一齊丫
作者: cardo    時間: 2012-1-29 13:58
jackyming. 發表於 2012-1-29 10:22
處男下海

屁眼開花
作者: cardo    時間: 2012-1-29 13:58
自由人 發表於 2012-1-29 08:43
下次唔叫我打你屁股.........

下次不如叫多D人一齊去!!!
作者: cardo    時間: 2012-1-29 13:59
自由人 發表於 2012-1-29 08:42
你就好啦,,有得玩拖船拉艇仔又可以冧老虎....個咸蛋黃幾鬼靚...好浪漫啊........

我都係第一次撐艇仔咋
都幾攰.....
作者: 自由人    時間: 2012-1-29 16:46
cardo 發表於 2012-1-29 13:58
下次不如叫多D人一齊去!!!

好丫....我地今日講緊搵日租 _ 哥隻船...車去大澳遊船河食海鮮,放埋船.....
作者: 自由人    時間: 2012-1-29 16:48
cardo 發表於 2012-1-29 13:59
我都係第一次撐艇仔咋
都幾攰.....

你邊有撐呢....小露寶拖住你地行之麻,,,係咪返屋企撐呀..................
作者: alanalan_27    時間: 2012-1-29 19:03
勁呀
作者: 自由人    時間: 2012-1-29 23:44
回復 自由人 的帖子

我地今日笑你可能琴晚返屋企撐艇仔.....所以唔知醒放船...........
作者: 自由人    時間: 2012-1-29 23:45
回復 自由人 的帖子

係呀...等 _ 哥睇下邊個星期日隻船冇 booking 先再約......
作者: zeda    時間: 2012-1-30 20:34
lovely.
作者: siukeung1972    時間: 2012-1-31 20:25
有無興趣拖隻50幾噸重船呀!
作者: cardo    時間: 2012-1-31 21:00
siukeung1972 發表於 2012-1-31 20:25
有無興趣拖隻50幾噸重船呀!

當然有~!!!!!
拖不動不收費~!!
作者: cardo    時間: 2012-1-31 21:01
自由人 發表於 2012-1-29 23:44
回復 自由人 的帖子

我地今日笑你可能琴晚返屋企撐艇仔.....所以唔知醒放船...........

又會咁諗我架........
作者: cardo    時間: 2012-1-31 21:04
如果我地成班像真船FANS,
每人兩人一架小艇,在海上玩船都幾爽下~!!

作者: siukeung1972    時間: 2012-1-31 21:20
找日在屯門嘉多利灣上船玩.還有舢舨拾船,這水域很平靜!

作者: cardo    時間: 2012-1-31 21:32
siukeung1972 發表於 2012-1-31 21:20
找日在屯門嘉多利灣上船玩.還有舢舨拾船,這水域很平靜!

真嘅?!!!! 真係可以咁玩???!!!!!
我要拖舢舨!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: shvictor    時間: 2012-1-31 22:13
cardo 發表於 2012-1-31 21:32
真嘅?!!!! 真係可以咁玩???!!!!!
我要拖舢舨!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

參考師兄既玩法, 計劃整架 1:30 港拖 夠曬馬力
作者: cardo    時間: 2012-2-1 00:30
shvictor 發表於 2012-1-31 22:13
參考師兄既玩法, 計劃整架 1:30 港拖  夠曬馬力

等埋你架新船一齊去拖~!!!
作者: shvictor    時間: 2012-2-1 00:50
cardo 發表於 2012-2-1 00:30
等埋你架新船一齊去拖~!!!

開工了 真的幾難整

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
border=0 />

作者: cardo    時間: 2012-2-1 00:54
加油~!!! 加油~!!!

作者: 自由人    時間: 2012-2-1 06:46
cardo 發表於 2012-1-31 21:01
又會咁諗我架........

嘿嘿" 大家講下笑.....唔好
作者: 自由人    時間: 2012-2-1 14:59
睇下乜野叫在 撐艇仔啦...
http://www.youtube.com/watch?v=mnt-SogONM8
http://www.youtube.com/watch?v=iy9BjbLqRaY

作者: 自由人    時間: 2012-2-1 15:02
shvictor 發表於 2012-2-1 00:50
開工了  真的幾難整

border=0 />

記得...唔洗急..最緊要快...........
作者: cardo    時間: 2012-2-2 15:59
自由人 發表於 2012-2-1 14:59
睇下乜野叫在 撐艇仔啦...
http://www.youtube.com/watch?v=mnt-SogONM8
http://www.youtube.com/watch?v ...

勁過癮及有心思的製作!!!
好似真划艇一樣~!!
作者: 自由人    時間: 2012-2-2 16:03
cardo 發表於 2012-2-2 15:59
勁過癮及有心思的製作!!!
好似真划艇一樣~!!

大埔 _哥出品....
作者: cardo    時間: 2012-2-2 16:06
自由人 發表於 2012-2-2 16:03
大埔 _哥出品....

大埔這位師傅係咪年初三當日,都有來屯門池架??
作者: 自由人    時間: 2012-2-2 16:09
cardo 發表於 2012-2-2 16:06
大埔這位師傅係咪年初三當日,都有來屯門池架??

係............
作者: Samsunny    時間: 2012-2-6 21:56
廣户飛戶忘玄辷幻公今人5L6刃刃0母lbk1勺力4023孛安0125cm
作者: JerryLeung12    時間: 2012-2-7 11:16
But Cardo, need more careful ar....
I think you also know, the previous time your battery wire melt is a good thing!!!.
Because the motor overload and take out more Amp from battery than it discharge, it is Lead acId battery, if this case occurs means shortcircuit, if the wire not melt (it acts as a fuse this time), the overheated plate inside battery will chagne the acid into water and H2, means more than 5-10 minus . the battery will bomb and out of Acid, anf fire.... take care.. lead acid battery cannot over discharge...... same theory to LIPO, take care haha   
作者: cardo    時間: 2012-2-7 23:09
JerryLeung12 發表於 2012-2-7 11:16
But Cardo, need more careful ar....
I think you also know, the previous time your battery wire mel ...

Jerry ,Thank a lot!!
我下次再玩都唔會再用盡100%油門了~!!
最多80%, 我怕真係爆電炸船
作者: JerryLeung12    時間: 2012-2-8 00:04
cardo 發表於 2012-2-7 23:09
Jerry ,Thank a lot!!
我下次再玩都唔會再用盡100%油門了~!!
最多80%, 我怕真係爆電炸船

yes ar, not make a ACid Shower , haha

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2