RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 15級油車能改20級引擎嗎? [打印本頁]

作者: zx1    時間: 2006-7-7 21:54
標題: 15級油車能改20級引擎嗎?
我這台油車是15級ㄉ,但我可ㄅ可以把引擎改20ㄉㄇ?一顆20級ㄉ引擎大約多少
作者: arsenal    時間: 2006-7-7 22:11
改到咁大馬力,你都唔知點控制架車啦!!
作者: acdebby    時間: 2006-7-7 23:50
原帖由 zx1 於 2006-7-7 21:54 發表
我這台油車是15級ㄉ,但我可ㄅ可以把引擎改20ㄉㄇ?一顆20級ㄉ引擎大約多少

咩車?

要睇下部車能不能乘受,

講得清楚俾D高人(唔係我)聽,高人先幫到你

作者: zx1    時間: 2006-7-8 21:32
ㄋ們是說底盤承受ㄅ了ㄇ?沒關西,可ㄅ可以改阿?如果要改一顆20級ㄉ引擎大約多少 元?
作者: coronafans    時間: 2006-7-8 21:33
原帖由 zx1 於 2006-7-8 21:32 發表
ㄋ們是說底盤承受ㄅ了ㄇ?沒關西,可ㄅ可以改阿?如果要改一顆20級ㄉ引擎大約多少 元?

看不見你寫什麼?
作者: rc2006    時間: 2006-7-8 21:50

Is there still 20級 ? usually is 21級.
For 15級, change to 18級 already very good !!!
作者: coronafans    時間: 2006-7-8 21:54
你是什麼車款?
作者: acdebby    時間: 2006-7-8 22:00

我的意思是D齒承受
作者: zx1    時間: 2006-7-11 20:39
ㄋ是說齒會承受ㄅ了ㄇ?
作者: coronafans    時間: 2006-7-11 20:43
engine size不合, 多數改唔到
作者: WTO    時間: 2006-7-11 20:50
原帖由 coronafans 於 2006-7-11 20:43 發表
engine size不合, 多數改唔到
呢副 .20级唔知得唔得 ?
有手拉跟..

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: iCoke    時間: 2006-7-11 22:53
e...呢部咩車黎?
作者: iCoke    時間: 2006-7-11 22:53
我都想知v one s3 可唔可以落到18偈~
作者: WTO    時間: 2006-7-11 23:01
原帖由 iCoke 於 2006-7-11 22:53 發表
e...呢部咩車黎?

http://www.traxxas.com/products/nitro/n4tec33/trx_n4tec33.htm
作者: coronafans    時間: 2006-7-12 00:21
原帖由 iCoke 於 2006-7-11 22:53 發表
我都想知v one s3 可唔可以落到18偈~

可以裝到OS18TZ, 但無一條曲喉給VoneSIII用尾排engine

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2