RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 關於(防jam)failsafe的問題.. [打印本頁]

作者: B仔    時間: 2006-6-25 23:21
標題: 關於(防jam)failsafe的問題..
請問各位(Q-Wxxld)品牌的failsafe和(K?-popro)的failsafe那種比較好用呢?
作者: oasc    時間: 2006-6-25 23:25
原帖由 B仔 於 2006-6-25 23:21 發表
請問各位(Q-Wxxld)品牌的failsafe和(K?-popro)的failsafe那種比較好用呢?

Q-Wxxld 比較細,平, K? 較大,貴, 但可以較lock車時迫力多少!
作者: B仔    時間: 2006-6-25 23:40
原帖由 oasc 於 2006-6-25 23:25 發表

Q-Wxxld 比較細,平, K? 較大,貴, 但可以較lock車時迫力多少!

Q-wxxld冇得set迫力強弱??咁差勁!!
作者: oasc    時間: 2006-6-25 23:45
原帖由 B仔 於 2006-6-25 23:40 發表

隻嘢咁細仲邊有位放粒VR入去呀!佰貳蚊,將就啦!
作者: coronafans    時間: 2006-6-25 23:49
Futaba or KO會好用D, 但又貴又大
作者: coronafans    時間: 2006-6-25 23:50
如果你用EX-10係用唔到fail-safe
作者: B仔    時間: 2006-6-25 23:53
原帖由 coronafans 於 2006-6-25 23:50 發表

哦!我用枝am ex-11玩 mini油車仔啫.所以咪要用佢law..
作者: oasc    時間: 2006-6-25 23:54
原帖由 coronafans 於 2006-6-25 23:50 發表

Q-wxxld都唔得呀!十仔真係..........!THX!
作者: coronafans    時間: 2006-6-25 23:55
原帖由 B仔 於 2006-6-25 23:53 發表

哦!我用枝am ex-11玩 mini油車仔.所以咪要用佢law..

OK!
作者: MrSH    時間: 2006-6-26 06:46
原帖由 B仔 於 2006-6-25 23:40 發表

其實都算可以喎   係 set 果時你頂幾多brake, 佢咪停係邊個位囉  衰在想要調嘅時候要次次set過, 唔似KO有粒VR 擰
作者: andrewlio    時間: 2006-6-26 10:35
btw>.. 10仔用唔到fail safer?!?!? 咩fail safer 都唔得?!?!?!?
作者: purplestar    時間: 2006-6-26 11:28
原帖由 MrSH 於 2006-6-26 06:46 AM 發表

其實都算可以喎   係 set 果時你頂幾多brake, 佢咪停係邊個位囉  衰在想要調嘅時候要次次set過, 唔似KO有粒VR 擰

你講得一o的都冇錯,
Q=wxxxx 係可以set, 只要係按佢個"set" button 時落唔同力度的迫力, 就ok 了.
不過, 唔同KO , KO 有個VR button 可以俾我地隨時方便地set...不過個fail safe就...大隻左少少..
作者: andrewlio    時間: 2006-6-26 11:30
大隻唔係問題.. 係重ar!!!!
作者: coronafans    時間: 2006-6-26 14:09
原帖由 B仔 於 2006-6-25 23:53 發表

哦!我用枝am ex-11玩 mini油車仔啫.所以咪要用佢law..

如果玩mini油車, 好似Q-world好D, 夠細
作者: andrewlio    時間: 2006-6-26 14:12
咁究竟係咪10仔咩fail safer 都用唔到ar?

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://www.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2