RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: rex
打印 上一主題 下一主題
收起左側

遥控用里电

樓主| rex 發表於 2006-12-30 00:36:23 | 只看該作者
应该好多人个3PK都用1.2V X9,冲满几多?
我个用左4年....定系KO左我吾知
 樓主| rex 發表於 2006-12-30 00:38:49 | 只看該作者
原帖由 zoozoo 於 2006-12-29 23:33 發表
12.2V比用8粒碱性电池低唔少啦,应该无问题呱
不过哩D电好似电子城里面D锂电平D  WO,深圳哩边4200三块一百有找

个D边同啊..有D 3800NI-HM 电池,绿色个D啊..几蚊粒tim
 樓主| rex 發表於 2006-12-30 00:49:33 | 只看該作者
原帖由 rcdummy 於 2006-12-29 23:37 發表
成12v.... 個發射module好快"KO"... 越用越冇Power.... 失控

傻仔唔知...以為好嘢

我知你点解甘讲啦,我记得以前KWS有D电出比KO,用10粒猪仔电做.你吾系个批以為好嘢啊???
馮馮ymc 發表於 2006-12-30 00:52:02 | 只看該作者
原帖由 rex 於 2006-12-30 00:49 發表

我知你点解甘讲啦,我记得以前KWS有D电出比KO,用10粒猪仔电做.你吾系个批以為好嘢啊???

果批垃圾死好多人 ;P 可能佢係
zoozoo 發表於 2006-12-30 00:59:09 | 只看該作者
原帖由 rex 於 2006-12-30 00:38 發表

个D边同啊..有D 3800NI-HM 电池,绿色个D啊..几蚊粒tim

绿色果D俾我都唔想要,快事几日要充一次电烦到死,我话果D只系放电C数细佐D,放电一般系5-7C(用系枪度1C都有凸啦),而电量同保存时间差唔多。(如果系3200果种只卖20蚊一块
对于果D有钱又唔想烦噶人都系用返现成货好D,
zoozoo 發表於 2006-12-30 01:00:46 | 只看該作者
原帖由 rex 於 2006-12-30 00:49 發表

充满嘛有14。XV?
馮馮ymc 發表於 2006-12-30 01:04:54 | 只看該作者
原帖由 zoozoo 於 2006-12-30 00:59 發表

绿色果D俾我都唔想要,快事几日要充一次电烦到死,我话果D只系放电C数细佐D,放电一般系5-7C(用系枪度1C都有凸啦),而电量同保存时& ...

有冇平行充電線跟???邊檔??華強定賽格??
ck 發表於 2006-12-30 01:18:44 | 只看該作者
原來有d好細舊 祖國會否平過香港?