RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1730|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

各位大大入嚟推介下各款esc性價比

keilinghin 發表於 2011-6-22 12:19:25 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我想聽聽各位c兄評價意見, 先入手 for team c t8e  (請說明用咩 li-po 電)
thanks!!!!
iouand 發表於 2011-6-23 07:30:55 | 只看該作者
ching我同你同一目標....
個個都話HOBBYWING,TENKI好,但我人窮,只會買TORO8套裝,苦惱中買2560KV定2160KV
LIPO我只用CHEAP既40C電,不作介紹啦
wildbruiser 發表於 2011-6-23 08:14:07 | 只看該作者
聽有位資深ching話拖羅八esc玩到出火, 買幾多kv就睇你用幾多cell lipo. 如果係club玩buggy (4s), 用2160kv就夠晒蛇la.

用多d$買隻穩定d好.
wildbruiser 發表於 2011-6-23 08:23:01 | 只看該作者

我自己部天師就用左何b翼, ok wor. 不過個motor就大個左d, 爬下文你會了解多d, 好多ching經驗豐富.

電用over 50c 個d. 去玩下吾屎gum講究, $4xx(lipo 2s)果ok la.
euro614 發表於 2011-6-23 10:24:20 | 只看該作者
iouand 發表於 2011-6-23 07:30
ching我同你同一目標....
個個都話HOBBYWING,TENKI好,但我人窮,只會買TORO8套裝,苦惱中買2560KV定2160KV
...

電好似買高少少C數會好d,錢有限,可以買d次級牌子電。
benlau 發表於 2011-6-23 23:49:04 | 只看該作者
回復 euro614 的帖子

師兄你咁客氣呀!
iouand 發表於 2011-6-25 14:37:08 | 只看該作者
thx!樓上CHING,但到到多幾舊,唔見一大舊$$$$$$$$$$$
又想問下各位CHING,買HOBBYWING SC8好唔好呢???我只玩4S!!!!
fr888 發表於 2011-6-25 20:15:04 | 只看該作者
回復 iouand 的帖子

Buy hobbywing 150a better