RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6000|回復: 46
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想玩飄移

冷空﹏嵐 發表於 2008-5-25 20:15:45 | 只看該作者 回帖獎勵 |正序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我想問如果玩飄移應該買tt01 tt01e定tt01d
BENNY033 發表於 2008-6-15 13:12:41 | 只看該作者
衫魚仔 發表於 2008-6-15 12:55:13 | 只看該作者
原帖由 BENNY033 於 2008-6-15 12:43 發表

師兄~~我本來都覺得真係幾防水~~不過昨夜見地濕濕幾好飄~玩左15分鐘
個電變就............一陣又要出去買過~~心痛~~換左1個月到就~~
各位有咩好介紹呀~~之前用咩野v6個隻呢~~

師兄係邊度玩開呀?.....我地整緊tt01水車~
BENNY033 發表於 2008-6-15 12:43:32 | 只看該作者
原帖由 ~~fung~~ 於 2008-5-29 22:54 發表
TT01 做水車最好.. 落雨好好玩

師兄~~我本來都覺得真係幾防水~~不過昨夜見地濕濕幾好飄~玩左15分鐘
個電變就............一陣又要出去買過~~心痛~~換左1個月到就~~
各位有咩好介紹呀~~之前用咩野v6個隻呢~~
akhcs3000 發表於 2008-6-8 15:06:34 | 只看該作者
tt01 too .......我到用緊(新手)
腦友記 發表於 2008-6-3 14:37:32 | 只看該作者
分析全面,言之有理.
Buildinglung 發表於 2008-6-3 13:46:38 | 只看該作者
I will prefer Drift Package more than drift plus, have body, have wheel!!
once Yokomo's matel damper no good....... and use around $300 can get the TRF Damper la....... if you buy the plus, just use the YOKOMO D1 body and wheel change the Yokomo's no good damper..... why dont buy the package use extra 300 to buy the TRF Damper and have one more Yokomo D1 Sheel????
Marco明 發表於 2008-6-2 17:53:58 | 只看該作者
原帖由 冷空﹏嵐 於 2008-5-30 19:26 發表
PACKAGE買埋電子野
同tt01加埋電子野差幾錢

電子野係可以用埋同一種......所以差價係係部車到.
tomatob 發表於 2008-6-2 17:17:11 | 只看該作者
改架tt01 去玩drift 真係會貴過買架 drift package 架wor,想玩平既drift 車買tt01d啦,基本玩drfit 就ok,可以唔改都drift 到,只係冇咁好控(因頭尾唔係直軸)
~~fung~~ 發表於 2008-5-30 20:14:49 | 只看該作者
但係玩 DRIFT . .....而堅持 TT01 的話 , 改完還貴過玩 PLUS ,
 樓主| 冷空﹏嵐 發表於 2008-5-30 19:26:12 | 只看該作者
PACKAGE買埋電子野
同tt01加埋電子野差幾錢
Q-pet 發表於 2008-5-30 11:28:10 | 只看該作者
因為我都買左架就咁TT-01有燈個隻..
我都改左唔小野...A比啦前後..可以拉個輪個D野..唔記得叫咩名..二樓板..雙星金屬油壓..減速齒...摩打齒...金屬中軸...金屬萬向狗骨...仲用細既杯玩...唔記得仲有改左咩啦..好多啦
但我主力玩快車....所以有19T..23T同25T摩...MC330電變..何況用鋰電玩快到...一個字爽
如果你都想玩快車...我地每個星期五..晚上十一點半左右係慈雲山中央球場度玩..但今日就唔知-0-因為落雨

樓主| 冷空﹏嵐 發表於 2008-5-30 11:16:07 | 只看該作者
感YOKOMO DRIFT PLUS 定 DRIFT YOKOMO PACKAGE好d
同幾錢thx
tattat 發表於 2008-5-30 10:41:02 | 只看該作者
原帖由 冷空﹏嵐 於 2008-5-30 10:27 發表
感我應該買tt01定tt01d
同tt01要改d咩先好飄d

如果你堅持要買星星既,就買TT01去改啦......
北極熊 發表於 2008-5-30 10:32:20 | 只看該作者
原帖由 冷空﹏嵐 於 2008-5-30 10:27 發表

唔好晒錢喇tt01...........玩YOKOMO DRIFT PLUS啦..........
 樓主| 冷空﹏嵐 發表於 2008-5-30 10:27:55 | 只看該作者
~~fung~~ 發表於 2008-5-29 22:54:27 | 只看該作者
TT01 做水車最好.. 落雨好好玩
北極熊 發表於 2008-5-29 22:51:19 | 只看該作者
原帖由 ~~fung~~ 於 2008-5-29 22:33 發表

我部 TT01 改到咁上下.都係頂唔須 .
始終都係 plus 最好

我部改完油壓同中軸............我都放棄啦..........
tattat 發表於 2008-5-29 22:47:37 | 只看該作者
原帖由 ~~fung~~ 於 2008-5-29 22:33 發表

認同...........
~~fung~~ 發表於 2008-5-29 22:33:00 | 只看該作者
原帖由 herbert1 於 2008-5-29 21:39 發表

以咁既價錢買TT01D算係最抵 .......