RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3536|回復: 25
打印 上一主題 下一主題
收起左側

SC4X(4.5t),Pro 4 (4600kv)

FZERO 發表於 2011-11-14 17:53:12 | 只看該作者 回帖獎勵 |正序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問在speed及torque有乜分別?
fr888 發表於 2011-11-21 15:19:26 | 只看該作者
回復 wildbruiser 的帖子

禾抵o念D凍0茶+叉雞飯收咗佢啦!
wildbruiser 發表於 2011-11-21 14:09:08 | 只看該作者
小心著火 . . .
ikesan 發表於 2011-11-21 13:48:37 | 只看該作者
euro614 發表於 2011-11-21 13:44:52 | 只看該作者
個PRO 4好似好細個咁.....第一次自己焊麼打,好樣衰..

ikesan 發表於 2011-11-20 18:23:14 | 只看該作者
Marksman 發表於 2011-11-20 01:34
回復 ikesan 的帖子

Ikesan 兄, 知你宜家在長途機中, 你比我架aeSC10 4x4 成日飛 jump 後 head down 的原因 ...

mark hing! 坐左成晩飛機真係好金.................!
BTW, 你係吾係加左舊鉛係後面呀?
Marksman 發表於 2011-11-20 08:21:50 | 只看該作者
》》 fr888 Spektrum? I've got 5 from amain!《《
Sanwa 控用到嗎?得就賣個給我啦

》》 wildbruiser Mark哥,整左d乜?可否分享下。《《
其實佢只系倒轉了前pully其中一邊,導致上好快塵冚後pully被壓緊,全條皮帶都有阻力的,在無摩打的情況下架車是唔會向前滾動的,所以一jump起後就自動重brake, 唔head down 就奇
Marksman 發表於 2011-11-20 01:34:13 | 只看該作者
回復 ikesan 的帖子

Ikesan 兄, 知你宜家在長途機中, 你比我架aeSC10 4x4 成日飛 jump 後 head down 的原因已經找出及整好了

希望你架新歡唔會比自己架舊愛追到索晒氣啦
Marksman 發表於 2011-11-20 01:27:53 | 只看該作者
>>tonglau2000  AE SC10 4x4 - smlming, Ben Lau, Marksman, jf813, 呀家, 呀家個 friend, 仲有我都準備入 heee.. <<

我個架如果買到接收, ESC/motor的話應該下星期可以試車了, 你快d入啦!
oscarchoi 發表於 2011-11-19 10:22:02 | 只看該作者
回復 coolcooleric 的帖子

可能用分体电关系所以无司兄想投資锂电¥
coolcooleric 發表於 2011-11-19 10:07:02 | 只看該作者
好奇想問下點解無咩人揀desc410既?
Marksman 發表於 2011-11-19 09:13:40 | 只看該作者
我所認識的有
Losi Ten-T - Ikesan, Wildbrusier, Euro, fr888, Oscar, wmej1, Macro明, 22年  ....
AE SC10 4x4 - smlming, Ben Lau, Marksman, jf813 .....

Losi 多一培的
ford 發表於 2011-11-19 00:50:24 | 只看該作者
fr888  又幾好wor... bec幾多A?  發表於 6 分鐘前

6v 3A.   大蛇兄你又想買.........
ikesan 發表於 2011-11-18 23:57:55 | 只看該作者
22年  咁多人玩緊一齊online訂parts都好方便。我有的話借住比你又點話
我都加入左..................
ford 發表於 2011-11-18 23:48:34 | 只看該作者

22年  咁多人玩緊一齊online訂parts都好方便。我有的話借住比你又點話  

thanks 22兄. 真好人

p.s今天收到6000蚊.....但全餵老虎了

ford 發表於 2011-11-18 23:22:16 | 只看該作者
回復 euro614 的帖子

我要撞散我的slash才會換車
其實我很喜歡losi但好怕要諚parts
ford 發表於 2011-11-18 23:14:16 | 只看該作者
FZERO  就咁焊條motor線上去?  發表於 9 小時前   是的,有問題?

fr888  防水盒? Any photo?  發表於 10 小時前  大蛇兄我說的是架車接收防水盒.現在不用拆盒蚊接收線再駁setting card
                                                                       因駁setting card的接線改在風扇插位

http://www.hobbywing.com/upload/manual/HW-09A-SCTPRO.pdf

ford 發表於 2011-11-18 12:55:38 | 只看該作者
?儔 [url=forum.php?mod=redirect&goto=findpost&pid=2145541&ptid=236416]euro614 ??摮/url]

甇??????撟暹頠???朣?頠?
euro614 發表於 2011-11-18 10:23:48 | 只看該作者
ford 發表於 2011-11-17 22:26
我也平平地換吓sct pro組合
sct pro今次好有趣,如要接上setting card不是以往的接收三針位.以後 ...

Ford 兄,厘封偈放落slash,會飛喎! 出左咩車,要咁落本?
ford 發表於 2011-11-17 22:26:42 | 只看該作者

我也平平地換吓sct pro組合
sct pro今次好有趣,如要接上setting card不是以往的接收三針位.以後set 嘢放便了,不順要拆防水盒