RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5537|回復: 29
打印 上一主題 下一主題
收起左側

FF03 真係星星超級放血之作

smallfaifai 發表於 2010-8-18 22:56:29 | 顯示全部樓層

我計計數:
FF03 pro $1100
4隻腳改晒混碳連加滑螺絲、金屬六角約 $350
萬向約 $150
金屬珠差杯約 $100
roll bar約 $80
臂碼連鈦臂pin約 $320
我用鋼六角螺絲,本身有唔知點計

加埋隻殼,唔計電子o野、車呔,都係 $2,000多少少......
smallfaifai 發表於 2010-8-18 23:04:23 | 顯示全部樓層

我冇買鈦鏍絲tim,碳纖壓電板我本身有(一塊用o係3架車度:DB01、TA05ver2同埋呢架FF03)
今次呢架FF都唔係太多成本,可以啦
smallfaifai 發表於 2010-8-18 23:15:12 | 顯示全部樓層
回復  smallfaifai

我都係有限度加補品,如果要真係全補,真係要 $3000
chacha 發表於 2010-8-18 23:09

如果由零開始全改,真係要呀......不過諗緊換唔換金屬轉向,事關發現份膠件會震得好勁.......
同埋將來如果出混碳兜都會換,不過我估唔會好貴
smallfaifai 發表於 2010-8-18 23:51:19 | 顯示全部樓層
$3,000  可以散砌一部 Full Option 的 TB-03 / TA-05 V2。
li5115 發表於 2010-8-18 23:22

TA-05 V2 Full option $3000應該唔得......我玩下玩下都唔止,仲未FULL OP
smallfaifai 發表於 2010-8-18 23:59:12 | 顯示全部樓層
轉向果兩個金屬杯仔要挫下佢,同膠料對齊, 改善好多.

之前都好似有師兄講過.
stanley_wwy 發表於 2010-8-18 23:44

你講講下有印象,等我搵番個舊post睇下先,thx ching
smallfaifai 發表於 2010-8-19 16:36:47 | 顯示全部樓層
如果 TA-05 V2 Full option 要 $3000,咁不如買 TA05MS 好過,都係貴多幾百蚊
chacha 發表於 2010-8-19 14:51

最慘落左水就不能自拔呢......

開頭收左架平價二手番黎,好齋的,但換下換下......我都唔肯定究竟有幾多o野係原裝o個架......