RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2905|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

香港買不到淘宝p2vision特價

ng3c 發表於 2014-10-30 16:30:21 | 顯示全部樓層
zeda 發表於 2014-10-30 14:05
請看以下對話:

我 : 用國際轉運即您寄到深圳的倉(如順豐的倉), 然後我付款給順豐再送到香港

你問大陸D人無用,佢地好多都唔識國際轉運。不過不是每一種商品都能做國際轉運,有D真係不能用官方轉運。剛剛我試過在同那一網店試扮買精靈一。好順利可以國際轉運。你同佢講,佢就以為你叫佢替你辦(國際轉運)。事實上是你自已辦的,到你正式比錢叫佢地送貨,你自已就填選自已香港地址,不過下面有一個小方格比你選國際轉運)。選取後就進去揀你鐘意的轉運公司,付貨人只能見到國際轉運商的大陸地址。到國際轉運倉庫收到貨就網上通知你網上搞轉運付款,直送你處又得、到佢指定收貨點去自提又得。
ng3c 發表於 2014-10-30 16:33:21 | 顯示全部樓層
如果你地想趁呢個藉口去大陸識返個女朋友都唔係壞事嘅
ng3c 發表於 2014-10-30 21:21:46 | 顯示全部樓層
keiji11 發表於 2014-10-30 17:49
thanks for you reply but the item you tested is not the right one, we are looking to buy the one be ...

唔知你點解唔得,我就一D問題都無。不過我已有一部,平都唔會買!
ng3c 發表於 2014-10-31 08:36:18 | 顯示全部樓層
RivenMan 發表於 2014-10-30 23:32
你直接俾個大陸地址佢(集運大陸地址).支付寶付款(因為冇得送左過去先俾錢..你估外賣咩.)...佢就送去集運 ...

唔比過關果D在逃保官網的國際轉運選項已唔比你選取國際轉運。犯規同冒牌貨唔比過是應該的;電子儀器就唔比過,不過我地而家買的是電子玩具,唔應該有問題。自已上國際轉運公司網頁睇下,好詳細寫明邊D唔可以出口。最大不了就退回轉運公司大陸倉庫,到時自已上去取貨。

限制物品清單
http://www.xmkuaidi.cn/zhengce/2010311/zc1063.html