RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 法師傅
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[專題分享] <>240四軸摺機架<>開箱砌機文及相片視頻分享(0717轉NAZE32)

樓主| 法師傅 發表於 2015-4-20 17:23:13 | 顯示全部樓層
lawlaw36 發表於 2015-4-20 17:13
6舊水埋磁石keyboard 2年保 ,太正 !

SORRY , 你睇錯左喇 XDDD
我果部係10吋 , 比多1K啦

我係話 "眼力好" 就 買8吋玩埋起雙飛 WIN8 + Android 都係 6舊水 ....
我唔想用放大鏡 , 先買10吋咋

樓主| 法師傅 發表於 2015-4-20 21:02:55 | 顯示全部樓層
lawlaw36 發表於 2015-4-20 18:06
咁想問win8平板有otg係咪已經支持可set晒cc3D呢,同埋安卓好似唔得係咪?

平板WIN8 裝0既軟件同PC一樣 ,
只係平價平板 , 處理器慢D , RAM少 , 行大食0既軟件就辛苦D !
OTG意思就係比你透過USB線接上其他週邊野例如KEYBOARD MOUSE USB手指 ,
其實你當佢係USB就OK , 只不過機身個插係 micro USB 咁解
 樓主| 法師傅 發表於 2015-4-21 09:55:47 | 顯示全部樓層
lawlaw36 發表於 2015-4-21 01:19
OTG我知,但平板WIN8 ,我以為同pc有出入 ,多謝回應 !

一樣的 , 暫時裝左D執相剪片軟件 , AVG防毒 , QQ/旺旺 / CC3D & NAZA 軟件 , 全部正常運行 ,
只係裝野之前睇清楚 , 太大食太高容量就諗諗 , 平價WIN8平板運算始終係慢 , 用I3 I5 果D又起碼4K 起 ...  
 樓主| 法師傅 發表於 2015-4-21 16:47:24 | 顯示全部樓層
chung212 發表於 2015-4-21 11:57
琴日中午訂,今天一早就收到
仲快過淘寶買野

都係microsoftstore買 ? 好快播 !!!個keyboard係藍牙?
 樓主| 法師傅 發表於 2015-4-21 17:58:24 | 顯示全部樓層
chung212 發表於 2015-4-21 17:35
之前不嬲都想攞NB出去較機
但係屋企部機鬼咁重
特登二三千蚊帶部平版又好似好無謂

YES , 我有部12吋NB都覺得重 , 想拎最終都無拎到 !!!都係前排見倒原來一千幾百已有部WIN8平板 , 唔洗諗即買 XD之前睇中LENOVO , 原價3.7K幾 , 識人拎75折都係唔捨得買 XDDD

樓主| 法師傅 發表於 2015-4-22 09:54:01 | 顯示全部樓層
simson99w 發表於 2015-4-21 22:23
等我去淘寶發掘下 平靚正的Win8平板

TAOBAO好多 , 不過大路野去黃金都唔貴得去邊 !!!  
 樓主| 法師傅 發表於 2015-4-22 10:05:00 | 顯示全部樓層
lawlaw36 發表於 2015-4-21 22:59
嘩,快到y ,昨日傾緊,今日買到手

MICROSOFT出貨好快 , 無諗過紅日都出貨 !!!
岩岩果個復活節我日日都開工做到死 ,
第1日紅日(FRI) 0既TEATIME 心血來潮當買份復活節禮物比自己 , 落完ORDER 2HR後就出左貨 ...
第2日紅日(SAT) CHECK倒份件入左順豐大倉 ...
第3日清明(SUN) 倒屎咁早未開工就電話響話無人收件 ...
下午開工前去門市拎 ...

樓主| 法師傅 發表於 2015-4-22 10:19:18 | 顯示全部樓層
chung212 發表於 2015-4-21 17:25
都係microsoftstore買,個keyboard係OTG
黃金都賣7舊
佢送32G咭姐係差唔多價錢

係播 , W4 得1G RAM , 唔知運行速度如何 ?

我初頭係想買W6 , 8.9吋全高清芒仲有32G容量 ,
但後尾見WMP果部有學生優惠 , 加多4舊水 , 即刻轉呔買大部D ~ XD
 樓主| 法師傅 發表於 2015-4-22 10:21:13 | 顯示全部樓層
chung212 發表於 2015-4-20 19:56
如果安卓都得洗鬼買平版,用電話咪得囉

如果安卓都得 , 一早就用緊啦 , 仲洗咩次次掙扎帶唔帶NB出去吖 XXXXXXXXXXX
 樓主| 法師傅 發表於 2015-4-23 10:21:55 | 顯示全部樓層
chung212 發表於 2015-4-22 11:55
買左里部都有小小乃野
得16G個recover攞左4G,windows用左4G幾
得番6G位,好彩可以插咭

YES , 最緊要有得插卡 ,不過買黎都係為左SET下飛控 , 最多都係即場睇下片 ,
都唔會點樣大量放野入去 , 插埋SD都唔夠大不了加埋OTG 手指 ,
其實有OTG就無左容量少0既問題 !!!

我果部2G RAM , 輕鬆DD , 感覺比 I3 + 5400 HDD + 6G RAM 0既 12吋NB仲快 ,
暫時只係裝左執相剪片 , CC3D NAZA 軟件 , 再放左十幾條之前剪好0既穿越片 ,
以後出去飛一轉 , 應該可HEA足全日都似 XD
 樓主| 法師傅 發表於 2015-4-23 12:34:53 | 顯示全部樓層
chung212 發表於 2015-4-23 12:06
你部12吋NB試下換SSD
包你快過部平版

SSD真係好快 , 8年前PC 已用緊 , 呢樣野好毒真係番唔倒轉頭 XDD其實呢幾年有平板都無咩用NB ,要做野都係用PC , 慣左大芒DAUL芒有個正常KEYBOARD ,

用NB好辛苦 XDD

樓主| 法師傅 發表於 2015-4-23 12:38:12 | 顯示全部樓層
chung212 發表於 2015-4-23 12:04
最後都係頂唔順退貨
我係屋企玩左一陣,上左一陣網
已經出警告話唔夠ram

有得退貨咁好 ? 理由就係"上左一陣網已經出警告話唔夠ram"? 

呵 , 就換部 2G RAM 啦 ,
我同時開曬執相/剪片/CC3D軟件再去PLAY 1080P 0既穿越片都未死得 XD

樓主| 法師傅 發表於 2015-4-23 14:42:48 | 顯示全部樓層
chung212 發表於 2015-4-23 12:45
microsoftstore 有7天保證退貨

咁都幾好 , 換另一部都退埋錢 ?
 樓主| 法師傅 發表於 2015-4-26 15:56:34 | 顯示全部樓層
chung212 發表於 2015-4-23 18:34
唔係換機
個客服叫我退左先,然後再買過

正播, 即係免費試玩
 樓主| 法師傅 發表於 2015-4-30 11:43:43 | 顯示全部樓層
iceman76 發表於 2015-4-30 11:13
師兄, Mobius8o8 邊到買平靚正, 淘寶有冇好介紹?

都唔洗點介紹了 , 間間都係果D貨 , 一陣介紹你買貴野就唔好意思 XD

係呢個樣就OK , 再睇你鐘意幾WIDE ,
下圖細鏡面果隻係90/100度 , 突鏡頭果隻就係120/130/135度 , 好多叫法
 樓主| 法師傅 發表於 2015-4-30 15:34:48 | 顯示全部樓層
chung212 發表於 2015-4-30 12:23
琴晚膽粗粗揾左隻Emax 2204 2300
用4S,5040槳,真係好暴力,試左三四分鐘都係小小熱 ...

用邊隻電變 ? 我打算用 樂天20A
 樓主| 法師傅 發表於 2015-4-30 15:38:53 | 顯示全部樓層
simson99w 發表於 2015-4-20 20:09
會熱, 但唔會燒

燒都冇所謂, 我有成卷

我有僻好 , 唔鐘意呢D LED 條白色底 , 同埋多數都 6-7mm闊 , 太粗了 !taobao 黑底 唔闊過 5mm , 好似無選擇 , 鴨記反而見過 , 不過一米成70蚊 , 痴根 !!!  

樓主| 法師傅 發表於 2015-4-30 16:03:30 | 顯示全部樓層
chung212 發表於 2015-4-30 15:57
而家用緊蜘蛛12a电调 諗住認真玩4S就用樂天20A和颶風 u2206 1900kv

颶風 u2206 1900kv , 用6吋會唔會好D ? 用5吋可能唔係好夠力水 ....

樓主| 法師傅 發表於 2015-5-3 01:00:40 | 顯示全部樓層
taktaktt 發表於 2015-5-3 00:39
各位師兄想問求救BB係咪只插搖控接收可以了?

你指斷控會叫果種 ? 通常都有條一開二線比你駁係接收 & 飛控油門之間 ,當超過一段時間油門無反應就會叫 !

樓主| 法師傅 發表於 2015-5-5 17:34:05 | 顯示全部樓層

小小空間大大宇宙 最後 ?
最後一架以後唔玩250 ? 定唔玩四軸轉六軸 ?
好怕D線又多又長 , 會唔會修短佢 ?