RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7840|回復: 33
打印 上一主題 下一主題
收起左側

tarot250 與CC3D 分享

法師傅 發表於 2014-12-18 20:24:23 | 顯示全部樓層
呢個機架IDEA幾好 , 但見倒好多野都要外露 , 真係用黎穿越0既話 ,
一個唔覺意炸機 , 分分鐘咩都飛曬出黎 , 最煩炸到飛曬出黎就要執野番去砌過
法師傅 發表於 2014-12-18 21:40:19 | 顯示全部樓層
oasis 發表於 2014-12-18 21:18
我諗買得呢部,都唔擔心炒機為大前題啦

又係 , 砌機係樂趣 , 要享受 XD
法師傅 發表於 2015-1-16 17:17:31 | 顯示全部樓層
Fanco911 發表於 2015-1-16 17:04
小弟係新手想買一部 Tarot250 + CC3D 睇到樓主話 Tarot250 有好多問題, 樓主可以詳細描述一下嗎..?
謝謝樓 ...

其實250機架有咁多款 , 不如又講下你點解會選擇 "想買tarot250"  ?  
法師傅 發表於 2015-1-19 10:29:15 | 顯示全部樓層
Fanco911 發表於 2015-1-16 18:09
Tarot250 機身設計簡單,線路同機身合併,無重複零件比較輕

其實佢有D似一部QAV250之類0既機架, 唔要最頂果層板 & 鋁柱 , 係就係比較輕 , 但安裝真係要好大心思

有個未經證實個案就係前幾日有老友話佢個唔係新手0既老友砌左呢架機玩左幾次穿樹 ,
有次炸到反曬機落地 , 接收有D線都扯斷曬 , 圖傳天線頭都甩鬼埋 .......
法師傅 發表於 2015-1-19 15:27:10 | 顯示全部樓層

有高腳架, 點解舊電唔放係肚仔 ?