RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: oolongtea
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[車輛專區] BD7-2014

blackshark3 發表於 2013-12-21 23:03:31 | 顯示全部樓層
多謝師兄分享,原本仲諗住搶第一水藍色試,睇完有啲失望,可以等黑色先俾個借口買
blackshark3 發表於 2013-12-21 23:54:21 | 顯示全部樓層
oolongtea 發表於 2013-12-21 23:25
其實BD7性能一D都不用懷疑,但如果追求性能就請不要介意多買幾件option件!
如果玩開BD7就唔需要急買,等改 ...

個人傻瓜感覺,都買到呢個級數嘅車但個servo吊碼仲要另買,同級嘅車全部都包啦。我唔介意佢收我多啲錢,但佢要我另買啲差唔多係必需嘅嘢去取締佢跟車俾嗰堆廢膠,唔太舒服。
我架BD7已經賣咗,等黑版。
靜候師兄試車報告
blackshark3 發表於 2013-12-27 17:12:19 | 顯示全部樓層
Patrick6 發表於 2013-12-27 14:27
昨日在“偉哥”見到佢有一盒黑色version, 寫住$4000

BD7 2014黑版日本紙定價先55000,佢呢個應該係“箔傻瓜”價,大貨應該平啲,唔係點同人競爭。418都係佢代理,日本紙定價69800都係賣三千鬆。但奇怪以陳太江湖地位藍色版到依家香港都未到貨,黑色真係要2014先有?
blackshark3 發表於 2013-12-27 19:15:37 來自手機 | 顯示全部樓層
已入手,街問黑版3500-3800 都有
blackshark3 發表於 2013-12-27 19:20:30 來自手機 | 顯示全部樓層

食足同大部分kws 鋪都見有
blackshark3 發表於 2013-12-27 21:03:29 | 顯示全部樓層
d.s 發表於 2013-12-27 19:50
剛問過,黑版 生孖吾拎
冇金屬servo mount跟的~

黑版同藍色版跟嘅嘢一樣,都係冇servo吊碼要另買,反正冇分別,買咗藍色版慳幾舊
blackshark3 發表於 2013-12-28 04:00:30 | 顯示全部樓層
原來仲有一套短油壓套裝option㗎,點解唔包埋㗎,又要使錢補然後多套油壓辟響度
blackshark3 發表於 2014-1-10 19:02:28 來自手機 | 顯示全部樓層
大野 發表於 2014-1-10 12:21
請問有冇D用摩術貼既電帶岩BD7用?

同埋馬達風扇有冇風扇座, 我而家我直接貼係底板到.

Spec R 個膠電碼同魔術貼電帶可以直接裝落bd7.喺果板膠電碼有個30mm 風扇座可以裝喺摩打咗後面一個窿啱啱好