RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9989|回復: 47
打印 上一主題 下一主題
收起左側

My VBC

cl65amg 發表於 2012-6-14 16:18:10 | 顯示全部樓層
seems this car kit become more popular nowadays!
cl65amg 發表於 2012-6-17 22:54:18 | 顯示全部樓層
有片有真相
cl65amg 發表於 2012-6-18 14:15:54 | 顯示全部樓層
我都想請教各位ching,我發覺說明書上所用既camber link孔位同set車紙上既孔位好似唔同,咁你地係跟邊個setting架?
cl65amg 發表於 2012-6-18 16:27:24 | 顯示全部樓層
回復 Chrispo 的帖子

唔該晒ching!
另外又想問下唔知點解照原裝setting喺直路尾剎車頭底板磨地下,唔知有冇方法可以解決呢?我ride height係F5 R5.5
cl65amg 發表於 2012-6-18 18:06:42 | 顯示全部樓層
回復 Chrispo 的帖子

我車殼係A-plus既speed 6, tyres係sorex 36R配yokomo 039膽,彈簧就用原裝頭白尾紅
cl65amg 發表於 2012-6-19 15:49:40 | 顯示全部樓層
謝謝ching指點,
其實我想盡量跟返原裝setting,
如果喺臂碼下加spacer係咪會影響到成個懸掛既幾何結構,
即係我喺其他部份係咪要做返相應既拹調?
除左換硬啲既避震油外,
如果我將避震位置企直啲可唔可以避免磨到地下?
cl65amg 發表於 2012-6-21 20:48:39 | 顯示全部樓層
回復 jf813 的帖子

咁我又試下直啲睇下可唔可以解決問題先
cl65amg 發表於 2012-6-22 14:22:48 | 顯示全部樓層
回復 dannywai123 的帖子

謝謝ching意見!
咁想請教下如果droop我set做前2mm後1mm可唔可以呢?