RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: warmmjs
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Nothing more to say Thank you everybody

Yinbb 發表於 2012-6-3 16:46:36 | 顯示全部樓層
Yinbb 發表於 2012-6-5 14:56:26 | 顯示全部樓層
chowhungjai 發表於 2012-6-5 12:18
回復 GigaRacer 的帖子

我驚樓主弟時玩真電單車又以為摟左轉左就大X獲,車抄左好閒,命仔是大!!!!

吓!?乜電單車係頭轆向左車向右轉架咩?!我估你真係無電單車牌.
Yinbb 發表於 2012-6-5 15:50:23 | 顯示全部樓層
chowhungjai 發表於 2012-6-5 15:23
吳知吳係罪過,吳知而亂估先係罪過!!!!!

此片由一分十五秒開始,可以比你慢慢睇清楚,扭右轉右

http://www.youtube.com/watch?v=OLzB5oriblk&feature=related
Yinbb 發表於 2012-6-5 16:14:26 | 顯示全部樓層
chowhungjai 發表於 2012-6-5 16:00
回復 Yinbb 的帖子

你岩和!不過你不如話拍車時扭右轉右!!!!

咁你都講得出,證明你真係無車牌.,可能連單車都未識踩..HAHAHA~~~SO SAD  
Yinbb 發表於 2012-6-5 16:31:55 | 顯示全部樓層
chowhungjai 發表於 2012-6-5 16:15

重有你睇下段片講乜先口拉!!!

好明顯你真係無車牌,連單車都未識踩...你考完車牌先再返黎討論啦
Yinbb 發表於 2012-6-5 18:48:45 | 顯示全部樓層
haha, 真係第一次聽,方向盤向左,架車竟然會向右轉。我唔係講梗京商電單車,我係講梗1:1人駕駛o既電單車
Yinbb 發表於 2012-6-5 21:46:54 | 顯示全部樓層
chowhungjai 發表於 2012-6-5 20:30

吳洗search,我attach條link比你,扭右轉右Ching

咁你真係要試一試推右瞓左喇,唔死得記住返黎留個遺言喎,扭左轉右ching,學埋車先好返黎喎。記住示範埋比考官睇
Yinbb 發表於 2012-6-6 12:48:40 | 顯示全部樓層
HighLamb 發表於 2012-6-5 23:32
唔知呢種頭瞻的電單車點樣扭右轉右呢?

唔通呢架車係扭左轉右? CHING, 你兩CHING講O既係推軚,係教人改善入彎,而唔係扭左轉右,轉左始終都係要靠扭左先轉到左,用個正常腦諗下,扭左架車點轉右?如果你兩CHING都係仲堅持扭左轉右,我無話可說,BUT GOOD LUCK TO YOU!!!
Yinbb 發表於 2012-6-6 14:48:57 | 顯示全部樓層
今日學到新野,扭左唔係轉左、扭右唔係轉右;扭左轉右、扭右轉左。HAHA~睇黎要重新考過所有車牌了,多謝你兩個CHING弟指教
Yinbb 發表於 2012-6-6 17:31:09 | 顯示全部樓層
HAHA~Anyway, 以後大家要記住轉左一定要扭右, 轉右一定要扭左。如果唔係,好易有意外, 轉左扭左者死抄車死, 轉右扭右者比車抄死。
Yinbb 發表於 2012-6-8 19:14:06 | 顯示全部樓層
tiger1 發表於 2012-6-8 13:51
this started off as a nice post, what's wrong?

ching,都係你強d,死都唔會轉右扭右,原本我唔出聲都以為此帖已完,點知又多左咁多ching咁多意見,又要開多一頁,唉...
樓主唔出聲唔好以為咩咩受教,而係人地唔想再多講,你地人多,一人插一句咁,你地再係咁,以後無人敢留言,你地自己圍內玩晒呢一區啦。
Yinbb 發表於 2012-6-8 21:26:29 | 顯示全部樓層
回復 s.y.kwok 的帖子

ching,你最中肯,一般情況下,好多時都係扭右轉右,你有揸開車,應該會知道。只不過係有d ching咬住唔放,話轉右一定係要扭左,仲post架車出黎問無前擔點扭,明明我post段片出黎,講埋個時間叫人留意一下人地係扭右轉右,佢地都仲可話扭左轉右。我絕對唔相信停完燈位之後轉右係扭左先轉到囉。我唔相信你出車唔係扭你要出o既方向囉。我亦都唔相信你要cut右線打右燈但係個呔扭左囉。如有駕駛不當,請指點。
Yinbb 發表於 2012-6-8 21:34:45 | 顯示全部樓層
50270898 發表於 2012-6-8 20:43
推左走右

http://m.youtube.com/watch?v=NWt_DuXq6B0

推右走右,
http://m.youtube.com/watch?v=bpA5pdK7LQg
Yinbb 發表於 2012-6-8 21:36:42 | 顯示全部樓層
唔識揸車的人,唔該再學多次,基本扭右轉右都未識,仲講咩咩推左走右...
http://m.youtube.com/watch?v=uSQtETEi40Y
Yinbb 發表於 2012-6-8 22:03:03 | 顯示全部樓層
我從來無話過京商有咩問題,之不過有人話轉右一定係推左之嘛,問題一定係我?一隻手係拍唔響o既...
Yinbb 發表於 2012-6-9 08:39:22 | 顯示全部樓層
vickyrx7 發表於 2012-6-9 06:01
奸商呀奸商呀點解出一架呃人既車
大又係襟細又係襟
係咪大()曬!!!!

連你都呃埋添
Yinbb 發表於 2012-6-9 08:43:19 | 顯示全部樓層
chowhungjai 發表於 2012-6-8 22:17

我錯口拉,吳應該作一D叫推軚入彎的技術來呃你,我錯口拉,你原諒我口拉!!!!!!

唔好意思,好似係呃左你咋播,呃你買買埋咁多奸商野
Yinbb 發表於 2012-6-9 08:46:59 | 顯示全部樓層

你地真係好奇怪,問心,你地真係唔好轉右扭右呀,轉唔到架。燈位起步右轉時,請扭左。出車右轉時,請都扭左。