RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3172|回復: 25
打印 上一主題 下一主題
收起左側

各位Ching呢三架車,邊架比較好?

tonykeroro 發表於 2012-1-16 02:51:02 | 顯示全部樓層
回復 arlok 的帖子

如果玩buggy, kobra & laser are same,,
Subaru玩到沙地之餘,玩平地時又幾靚仔,不過要跳dam 飛台的話就太夾硬羅~
tonykeroro 發表於 2012-1-16 23:58:43 | 顯示全部樓層
回復 arlok 的帖子

4wd 就1/10 Kobra,
2wd 就 1/8 kyosho DB, 尼加未必快過kobra,優點是非常簡單,無需保養, 冇4wd的煩惱
tonykeroro 發表於 2012-1-17 02:20:42 | 顯示全部樓層
tonykeroro 發表於 2012-1-17 02:29:44 | 顯示全部樓層
arlok 發表於 2012-1-17 00:36
邊隻,其實我唔洗要Rtr,因為我自己都有電子野.
TeamC個架有冇件配先?幾錢,邊到買?
最緊要有件配,但係我怕 ...

既然有要求,買車架就夠的話,跟其他ching一樣,你可選擇 teamC
tonykeroro 發表於 2012-1-18 03:58:45 | 顯示全部樓層
arlok 發表於 2012-1-17 23:07
TeamC 1100(好似係)
加多少少應該冇咩問題,
咁個Servo用咩型號?

除了支控(好難輸)可以重本d一步到位之外, 其他的要一步步來, 從原裝料或入門料開始玩~~(依你預算來看)
中毒都吾駛咁心急的, 如果你話MONEY is no problem, 吾貴你都吾好買就ok