RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kkchung
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新產品資訊] MST XXX-R 競賽房車。

maxchow 發表於 2013-7-4 17:57:15 | 顯示全部樓層
金屬傘齒?
如果唔系真系成日要換齒 wor 我驚。

你可以話系我渣 ... 唔碰咪得 lor ... 鬼叫你自己碰咩 ... 手車屎比咩車你都死 .... 咁果D說話既。
maxchow 發表於 2013-7-4 19:26:21 | 顯示全部樓層

小強我呢排都分身不暇,成半年冇上 JV 玩車了。
架 Sakura 變了古董
maxchow 發表於 2013-7-4 19:54:32 | 顯示全部樓層
我估系掃齒:

"我帶了四條電池,但為何只跑了三條呢?,單然是因為有原因啊,絕對不是沒電,也不是燒馬達,燒電變,答案就在伏筆裡嚕XD。"

我果四部 TC4 經歷十年大大話話玩了過千排電,知軸車龍野,慢車時威威,快車時跪低。
佢用 LRP X20 4.5T 點會唔掃!? 尤其用頭直,4.5死硬。如系 JV 玩到十排電全身而退系好難。

除非好似以前玩FW-05油車咁用鋼齒就有可能頂到。

呢D系心底話,真的。

不過軸車又真系幾過引既,出灣一比油,即時出彈出,爽!
如果D齒襟用D,我會揀軸車。
maxchow 發表於 2013-7-4 19:57:46 | 顯示全部樓層
kkchung 發表於 2013-7-4 19:44
夏天到了昨天玩車仔上面超熱 我正在看 MST XXX-R 和 南大 這兩台直軸車 比較一下用來改車玩。 MST XXX- ...

我部 TC4 都系時候退休,買返架新野玩 stock
maxchow 發表於 2013-7-6 01:50:45 | 顯示全部樓層
其實軸車都可以比賽既。
但如玩 Modify 賽,比起帶車就更不容有錯。

現實系,賽緊果時兵荒馬亂,架軸車同架帶車pair兩野,帶車就跳兩下帶,就繼續轟,
軸車無得跳齒,得掃齒,尤其系用頭直,無左珠差瀉力,小碰都驚掃。除非好似以前 FW05果D咁用金屬齒,就可頂得順。

其實呢個系現實問題,唔系理論問題。