RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 新人
打印 上一主題 下一主題
收起左側

電池選擇

dna 發表於 2013-7-18 17:19:23 | 顯示全部樓層
3power .. 我試過ok爆!! 而家用左半年都未脹
我覺得拍得住以前隻牌子excell!
dna 發表於 2013-7-18 17:24:51 | 顯示全部樓層
其實好老實~唔知ching 知唔知有間野叫hobbyking! 個度賣電池真係好平!!

2200mah 7.4v 都係做緊7.99 美金!! 即係80 港紙到~ 如果照計法6000mah 7.4 即係應該$2舊水... 你話個d 賣到5舊水個d食水有幾深!!

再講~而家d 電出度所謂咩80c 90c ~其實係咪真係甘爆呢? C 數有冇可能CHECK 到呢??

dna 發表於 2013-7-18 18:03:12 | 顯示全部樓層
50270898 發表於 2013-7-18 17:54
Hobbyking唔做香港人生意
幾平都冇用

如果hobbyking 做hk人生意
我諗好多本地鋪頭要收皮了

dna 發表於 2013-7-18 20:42:42 來自手機 | 顯示全部樓層
3power 我覺得ok 260 算抵玩……
dna 發表於 2013-7-22 15:09:27 | 顯示全部樓層
亞郭 發表於 2013-7-22 00:14
各位師兄, 請問3S电池, 高C, 有什么好介紹呀?謝謝!

我用過以下幾款都OK!

ZOMBIE 5000 11.1V 50C 用左半年
3power 1800 11.1V 30C 用左半年
Buffalo 2200 11.1V 40C 用左2年

buffalo 用左兩年己有少脹~但仲用到掛..爆就唔係太爆~
zombie應該係最好~夠爆同未脹過
3power 都未賬過~呢舊電我用來玩熗~爆唔爆就唔知喇!

dna 發表於 2013-7-22 16:50:35 | 顯示全部樓層
亞郭 發表於 2013-7-22 16:43
Thanks Ching!

請間以上电池係軟盒定硬盒包装, 約几錢和在那裡可以買到呀?

以上牌子商家區都可以搵到~自己搵下一定搵到

3power / zombi 廣華街有鋪頭賣緊..可以去看看但感覺上好似zombi較多鋪頭賣...可能比較可靠吧
早排自己格過價...價錢應該3power 係平d.

buffalo 好似同excell 同一公司..聽講己經gameover!