RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: camlchris
打印 上一主題 下一主題
收起左側

min- z 靚 track

Tat-tat 發表於 2012-4-3 17:27:49 | 顯示全部樓層
好靚呀
似日本喎
但見到果位太太咁樣陪個小朋友享受哩條咁靚既 Track, 不禁令我聯想到大陸既朋友.

最好就緊係响香港啦!!!
Tat-tat 發表於 2012-4-3 20:06:33 | 顯示全部樓層
超正呀~~~~~~
Tat-tat 發表於 2012-4-4 12:39:12 | 顯示全部樓層
Tat-tat 發表於 2012-4-5 09:29:29 | 顯示全部樓層
我以前以為 RCP Track 係冇圓形灣 (波板糖灣),睇完你張相, 先知道係有既, 仲要係兩個添! (相中右上角) 真係好正!

可以隨時轉 Track? 我見 RCP 板係一塊一塊咁扣住, 轉得多, 吾會好快壞/扣吾實呢?
我未接觸過 RCP,所以可能哩個係好一個白痴既問題, 吾好見笑, 嘻嘻嘻
Tat-tat 發表於 2012-4-5 09:54:56 | 顯示全部樓層
GigaRacer 發表於 2012-4-5 09:36
回復 Tat-tat 的帖子

係一塊塊, 我未攪過, 只見場主個個月轉, 又吾見有野爛.

個個月轉!!!
花樣多多!!!

點解我公司只有高層先有得去美國受訓同開會, 點解佢地吾駛小職員跟埋去幫手執頭執尾架!
好想去試下, 只玩一日都應該好開心!
Tat-tat 發表於 2012-4-5 11:21:54 | 顯示全部樓層
GigaRacer 發表於 2012-4-5 10:18

如果係就記得星期五,六晚要留低.  每週五,六都有賽架.

好正呀!

如果有機會過去, 玩吾到都要安排時間去睇睇呀!
Tat-tat 發表於 2012-4-5 15:09:52 | 顯示全部樓層
killermomo 發表於 2012-4-5 14:51
回復 GigaRacer 的帖子

OIC, seem to be simply to manage the RCP track, wonder why no boss interest u ...

RCP 都算吾平
一份基本 Package 可以鋪到 2.4m X 3.6m 既 Track
大約都要四千幾蚊港紙, 所以我覺得係錢既問題啦.
不過, 係吾知佢耐吾耐用呢!

http://www.kyosho.com/jpn/produc ... ub_series_id=100071
Tat-tat 發表於 2012-4-5 16:28:15 | 顯示全部樓層
killermomo 發表於 2012-4-5 15:57
小弟, 只不個係探討下, 同埋8掛下人地頭尾呔用咩 setting, 完全無心挑起近日既車呔風波
各位 Ching 千 ...

我又唔覺得同果件事有關喎, 哈哈

吾好講咁遠, 講返哩個 topic 先, 我記得幾年前 D 師兄過去日本比賽 Mini-Z, 佢地當然係用 RCP Track , 不過吾知同而家賣緊既係吾係一樣啦, 佢地講翻 RCP 係好咬, 我地用開既十度胎完癍行吾到, 所以 Kyosho 有咁多三十度胎賣啦, 因為跑 RCP 多數都係三十度胎, 有少少似我地用二十~十度胎咁普遍.

作多方面嘗試, 一直都係鍛鍊既好方法, 所以有機會去日本或美國, 真係要試下

其實第一張相個場究竟响邊呢, 做乜仲未開估啊
Tat-tat 發表於 2012-4-5 16:59:22 | 顯示全部樓層
killermomo 發表於 2012-4-5 16:39

yes yes agree .......開估就組團去跩場

吓!
如果响日本......咁會好貴喎! 機票, 酒店, 買野 (哩個先攞命)......
仲有好多自然界既因素......

冷靜一下先, 睇下個場响邊, 從詳計易再出擊!
Tat-tat 發表於 2012-4-5 17:51:30 | 顯示全部樓層
而家深圳 D 百貨公司咁靚架??!!!!!!
Tat-tat 發表於 2012-4-6 11:36:59 | 顯示全部樓層
camlchris 發表於 2012-4-5 19:59
各師兄,好吸引呢 !

開估啦 : 中華民國高雄市某大百貨公司

高雄!!
居然吾係台北!

可吾可以比個詳細地址我呀?
PM 都得
麻煩你先
Tat-tat 發表於 2012-4-12 18:01:26 | 顯示全部樓層
Sunday_Driver 發表於 2012-4-12 14:51
好似係 FPR 車場

我仍然好想知個地址, 有機會可以去感受一下!
Tat-tat 發表於 2012-4-13 13:40:40 | 顯示全部樓層
Sunday_Driver 發表於 2012-4-13 13:32
我都想去下

Fast Pace Racing Mini-Z Club Racing

我係想去第一個 post ,台灣高雄果個呢。
哩個美國既,太遠啦
Tat-tat 發表於 2012-4-13 15:21:25 | 顯示全部樓層
Sunday_Driver 發表於 2012-4-13 14:01
怕吾怕小朋友好開心咁禽d車車呢?

哈哈,應該都會啦