RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1761|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請求 ABC M車設定分享

gavl 發表於 2010-11-10 23:07:16 | 顯示全部樓層
我試過 (我嫁車既最快setting)
Team Orion 13.T + Hobbywing 60A sensor turbo mode (default setting 再調落一級,turbo delay 0.2sec,其他details唔記得)
齒比大約5.3X
Battery~Team Orion 3400mah 25C
Tire: RP40 F+R
Damper: TRF (原裝個條我攪極上落都唔smooth,所以轉TRF)
Damper oil F & R: Asso 35度
油壓拍: 2 hole
Spring: Front~Blue
           Rear~Yellow

架車行過一次係JV,用turbo mode 速度都幾快,setting可以進取D,無cup車,而家架車加原廠闊spacer ( http://www.abchobbyusa.com/adjustablespacerset.aspx )加闊架車wheelbase 同加左7mm wheel adapter,我諗應該加闊架車會有D幫助。

你又講下你架車setting,交流一下。
gavl 發表於 2010-11-11 03:21:25 | 顯示全部樓層
師兄,咁你之前用邊隻11T 無擦?
其實你都加闊晒架車, 應該都好定, 頭尾download我就4mm, camber我無正式度過,只係上搖脾小下搖脾0.5mm.
gavl 發表於 2010-11-11 05:23:07 | 顯示全部樓層

入灣反車,咁係咪無論大小灣?咁不如你影幅相睇睇會唔會D電子放晒係二樓板令重心過高?
gavl 發表於 2010-11-11 15:38:17 | 顯示全部樓層
大小灣都有機會, 其實用駕使習慣可以另佢唔反, 不過唔服氣set 唔快架車....... 我用緊個 spec R 平地殼, 個 ...
levinng 發表於 2010-11-11 05:37

你個spec R係咪成個Group C咁樣?見到你個video都好好去咁喎。咁係咪用spec R 殼時cup 車?