RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: IBM
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[車輛專區] ㊣★★ TT-01 討論專區 ★★㊣

patrickli071 發表於 2010-8-28 02:49:19 | 顯示全部樓層
我想問下呢...
TT01 D跟果個Sport Tunefmd Motor 其實係幾多T架呢??
patrickli071 發表於 2010-9-1 15:56:50 | 顯示全部樓層
想係度問下各位ching既意見…
我依家係玩緊TT01 D既, 除左換左條金屬中軸之外係完全原裝
如果玩drift 一想架車可以用更低速黎開始進入drifting既狀態黎入彎的話,
係咪應該用個扭力更大既Motor呢??
patrickli071 發表於 2010-9-1 19:29:33 | 顯示全部樓層
回復 82# buzzybee82 [/b

係咪即係原裝果套bearing唔好??
咁應該換邊一隻會順d呢?
patrickli071 發表於 2010-9-3 01:15:17 | 顯示全部樓層
回復 98# IBM

我架tt01 d 一買番黎已經有晒..
唔知係咪我買既時候, 佢幫我包埋呢~  -0-"

不過想問一問, 如果我budget 大概係$ 500-600 左右
咁玩drift 應該換套咩motor 好呢??
( 依家係用緊sport tuned..)
thx...  
patrickli071 發表於 2010-9-5 23:39:56 | 顯示全部樓層
/0\   唉...  
個個架車都改到咁靚仔
得我果架都仲係99.9% 原裝  
patrickli071 發表於 2010-9-6 00:25:46 | 顯示全部樓層
成日望住架車..
都唔知應該由邊一part 改起先~  
-v-"   有d..  大海撈針既感覺
patrickli071 發表於 2010-10-23 00:28:32 | 顯示全部樓層
想請教下各位 ching...
我部tt01D 岩岩換左個TEAM POWER 70A 8.5T MOTOR
但係行起上黎, 覺得個車身震得好緊要
同埋感覺上個大減齒好似唔太頂得順
我已經換左條金屬中軸, 不過兩頭果對中軸杯就無(即係仲係膠..)
發現佢轉果陣好震...
想問下係咪應該換埋對軸杯?
同埋粒摩打齒同大減齒洗唔洗換???
thx so much!!!!~~