RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kslee30
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手只玩過3動, 可否直上4動單槳, 還是要先玩雙槳?

阿業阿業 發表於 2009-10-5 00:01:27 | 顯示全部樓層

千其唔好買~我狂斷,就算玩熟左有時輕輕跌一跌都會斷架枝干~依家隻機身個架都斷埋,站時唔整住~
俾多$200買lama 2啦~好似平衡干無禁易斷~cb100就唔好買住喇~平平地玩住lama 2先~真係好鐘意玩先換cb100 or其他單槳機好d~如果你買機可以pm我~我識人賣一定平過kws~
開頭唔知咩價位~隻9鷹買左$650...貴左好多~
阿業阿業 發表於 2009-10-5 23:38:22 | 顯示全部樓層
枝桿有無得賣....我斷左6,7枝仲留係度....
阿業阿業 發表於 2009-10-6 12:41:01 | 顯示全部樓層
淘寶有SOLO專用金屬桿賣, 但要RMB100, 太貴。
kslee30 發表於 2009-10-6 09:17

淘寶我搵唔到....姐係幾錢??
阿業阿業 發表於 2009-10-6 18:44:36 | 顯示全部樓層
請到 :
http://item.taobao.com/auction/i ... htm?cm_cat=50028773

售人民幣 106元。

自己做到的話就平很多。
kslee30 發表於 2009-10-6 13:12

請問佢呢枝係咪自制??佢無寫~$106都唔貴,我都斷左7枝~都$3XX
阿業阿業 發表於 2009-10-6 23:37:14 | 顯示全部樓層
是的, 這麼貴, 所以我建議先嘗試自製。
kslee30 發表於 2009-10-6 23:10

唔洗自制同買$106果知喇~今日去買kws parts時~果間野無曬solo平衡干,跟住叫我買lama 2果枝金屬~重少少但係可以話唔會斷~頂佢,賣曬先同我講可以用lama 2果枝.....等我係佢度買過幾枝solo干~
阿業阿業 發表於 2009-10-7 23:29:15 | 顯示全部樓層
你的報告對未買機如我者, 有好大幫助, THANK YOU.

請問你知唔知LAMA2果枝平衡桿賣幾錢呢? THANKS.
kslee30 發表於 2009-10-7 08:47

$38渣ma~如果你未買機不如買lama 2啦~$650~貴solo百幾~華科爾d野好d~架機又靚~
阿業阿業 發表於 2009-10-7 23:31:15 | 顯示全部樓層
係幾似, 不過馬達唔知係唔係無刷??? 價錢亦未知多少????
不過佢有多一隻紅色選擇 :

登錄/註冊後可看大圖

kslee30 發表於 2009-10-7 12:25

價錢同cb100差唔多既話一定唔會再買9鷹~睇落去好易爛~
阿業阿業 發表於 2009-10-8 23:33:06 | 顯示全部樓層
THANKS #39 & 40.

唔知會唔會有人兩隻都買晒既呢?
kslee30 發表於 2009-10-8 16:04

衰言我好想換lama2,但係唔想多架雙槳,如果買多架會買CB100~
阿業阿業 發表於 2009-10-9 16:59:43 | 顯示全部樓層
係呀, 我都係先玩一部雙槳, 跟住就玩CB100, 不過唔知CB100有幾定呢?
(估計唔會定到冇朋友咁既程度掛???????)
kslee30 發表於 2009-10-9 08:56

呢個size應該係CB100條件最好~
阿業阿業 發表於 2009-10-15 23:08:29 | 顯示全部樓層
咁4-3 可唔可以由MODE 1 轉番MODE 2?
nsl_tommy 發表於 2009-10-15 16:46

好似一樣係2401控~正常係得既~拆開黎整~