RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2571|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

直昇機電變一問

palwai 發表於 2006-7-7 23:29:14 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位師兄,本人的直昇機電變不知是否燒了
在通時所有司服器都正常,只是馬達的速道好慢,就連機將都鑽不動
馬達都用過新的,都是一樣.........(兩樣都是無刷)變是 Tower Pro  /  BMC 30 A.
多多指道......謝謝

樓主| palwai 發表於 2006-7-9 22:40:38 | 顯示全部樓層
原帖由 zifu 於 2006-7-8 02:40 發表
電變a不夠

甚麼辨??????
 樓主| palwai 發表於 2006-7-10 22:25:59 | 顯示全部樓層
原帖由 chingyin 於 2006-7-10 04:10 發表

Are you using Towerpro 30A Brushless ESC?
If so, I can for sure that it MUST Be enough for 400 class Heli (such as Walkera 36, 60, X400 and Trex 450)
Please be advise that even both of your M ...

sorry....英文吾叻
 樓主| palwai 發表於 2006-7-11 19:50:39 | 顯示全部樓層
原帖由 chingyin 於 2006-7-11 03:15 發表

你用Towerpro 30A BL ESC對嗎?
如果係,先唔好計較佢輸出線性好唔好,但我可以肯定此ESCA數一定夠用在400级(如36機60機Trex450XL等)
不過有一點你要注意,Towerpro ESC同部份Brushless ...

Motor....B20-40-18L  Kv 3200  ,紅色,大利行買
 樓主| palwai 發表於 2006-7-12 00:21:01 | 顯示全部樓層
原帖由 zifu 於 2006-7-11 23:51 發表
25a 的應該是好營的,黃色縮膠, 可以由電腦版直接調,powerpro esc 就唔得, 你可以後天拿到我舖幫你睇下乜問題

好呀!就星期四晚,你會唔會北上?