RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: mickybruce2006
打印 上一主題 下一主題
收起左側

買新差機

bus338 發表於 2012-12-1 18:52:46 | 顯示全部樓層

早 D見到師兄的文,我就唔買佢,..

不過我玩 3cell 2250MAH 11.1V鋰電,

用 3A义,20分鐘到义完(平衡哂),暫時夠用.

登錄/註冊後可看大圖

bus338 發表於 2012-12-1 19:01:49 | 顯示全部樓層
allan007_alive 發表於 2012-12-1 18:54
呢部都好呀!

唔識揀,我都係在賣直升機店一齊買....
bus338 發表於 2012-12-10 23:07:27 | 顯示全部樓層
ThomasZ 發表於 2012-12-10 22:18
請問師兄是否駁車內的點煙器來差電?

我在12V水電拉2條粗電線入車內,

點煙器應該應付唔到差機的電流需求,

還有請撻住車來差,我試過义左6次電,

差D着唔到車走人...........
bus338 發表於 2012-12-11 20:11:07 | 顯示全部樓層
ThomasZ 發表於 2012-12-11 01:41
謝謝! 請問一般著車要多少V電? 我部差機好似INPUT低過10.X V會響。

ThomasZ 兄,要看你舊汽車電池新舊,

一般新電池行完車應該保持12.6V,隔一晚都有12.3V左右,

好似我用咗年幾的免水池,隔一晚就會跌到11.8V,還要看你舊電A數大細,

經驗隔一晚量度低於11.5V的水電,都係快些換左好,天氣寒冷的早上,好考驗這些舊電池...

低於 10.XV...........相信你都撻唔到車...