RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: explorer888
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我都DB01 x 2

man2008 發表於 2008-4-1 10:10:01 | 顯示全部樓層
explorer 兄,

我試下8.5裝28T細齒睇下有無問題先,過兩日覆你...
man2008 發表於 2008-4-2 00:04:24 | 顯示全部樓層
Shouldbe hing, noted with many thanks. I may use 26/91 first .

I bought this toy $990
man2008 發表於 2008-4-2 10:50:50 | 顯示全部樓層

I'm useing the NOVAK XBR 8.5 box set , 26/91 ratio first.(已另買多了兩套珠叉盤作後備以防over heat熔掉更換)
穀未噴, 未落地測試.
man2008 發表於 2008-4-2 10:56:37 | 顯示全部樓層
唔知點解架501X用改裝motor(碼有7turn), 17/96 ratio, 個珠叉膠盤同狗骨杯仲爆未熔, 一D事都無, 神奇
man2008 發表於 2008-4-2 11:36:59 | 顯示全部樓層
>>>Also 7T is slower than the brushless

ng hai ar ma??!!!  slower???
it's faster for me and i can not control la
man2008 發表於 2008-4-2 14:42:15 | 顯示全部樓層
我的501X是用有刷7T, 即等於無刷3.5R喎
man2008 發表於 2008-4-2 16:10:15 | 顯示全部樓層
O.....i see
Thank you  for you sharing^^
man2008 發表於 2008-4-3 10:45:08 | 顯示全部樓層
Evo5兄, 小弟確實係新手, 就係用個friend幫我摩既7t裝落部501樹出事

quake兄, 唔喇......肉赤
man2008 發表於 2008-4-3 10:54:51 | 顯示全部樓層
>>>What kind of new hand will drive a TRF501 .....with 7T

Evo5兄, 501x係我第一部買既玩具, 我係俾個friend導我的, 買左返來玩左幾次先知有利又有敝!!! 呢架係一部好車, 但玩落我發覺Buggy裝散電好麻煩(因我鐘意用直電,方便快捷易插易拔), 呢部野衰在唔可以裝LiPo, 固此再買部DB01玩.
man2008 發表於 2008-4-3 11:00:00 | 顯示全部樓層
原帖由 Evo5 於 2008-4-3 10:49 發表
WHAT U MEAN 出事 ??
WHAT HAS HAPPENED ??

Repost from another tread. Write by me.

>你見有師兄買完501x都買番轉頭用db01粗玩,
>你應該知道"完全"for專業級track racing車,
>同真正for粗玩車設計同方便性並唔可以相比,

中晒! 用501跑完TKO之後大家就會明, 整x到我成塊西咁, 部車太精緻喇, 一來辛苦, 二來肉赤到無論, 石仔場好蝦人玩的, 有一次響TKO玩501用7turn摩打(有刷motor modify芯+啤令), 17t細齒, 部車絕對頂得順有餘, 但因為石仔多, 喪踩踏石成部車彈高幾呎, 石邊頭落地再被個friend部501極速老迎, 硬撞硬食到應, 我都501炭底版即時爆裂!!!  XYZ&^%$8#@!!!  買返塊全新再執四舊水, 大修左幾日痛苦到我丫!!!  

>除非你真係每一次都入場,但講真,香港又有幾多個場地丫....

又中! 我住東九龍, 山長水遠去元朗入玩, 唔係錢既問題, 而係太遠喇.
man2008 發表於 2008-4-3 14:28:27 | 顯示全部樓層
昨晚在家set車用8.5R撘26細齒拉雞空轉, test左五分鐘發覺motor好熱, 如果響TKO玩, 相信個珠差盤一陣就打柴!
我唸8.5R用22/91會比較適合, 慢就慢D, 但應該會襟玩D