RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: MAZDA
打印 上一主題 下一主題
收起左側

今日巴士遊龍躍記後感....

superchucu 發表於 2009-12-27 00:26:02 | 顯示全部樓層

http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... p;page=4#pid1438071

登錄/註冊後可看大圖

中擔軟,尾擔硬 同空轉有咩關係?
架車已經預你中尾擔相差1.8cm,你行山路,又唔係側上.....
過馬路就一定要側上,要好貼咁上(我自己試過你呢架,基本上無呢個問題)
如果你仲係唔滿意架車行山既性能,我可以退番9成半錢比你
但我覺得架車無呢d問題
superchucu 發表於 2009-12-27 00:41:08 | 顯示全部樓層
岩岩出AL上龍躍徑->懲教署入口->連城道返小西灣 , 架巴士經測試後上斜
唔係太掂.... 同埋行到啲暗斜加路面較不平的路打滑而行不到的現象......
唔知是否車身重加埋用田宮白朱關係....所以上斜唔係太掂.... ...
MAZDA 發表於 2009-12-26 14:45

架巴士轉左齒,大約2~3波之間,
行平路夠晒,上隊道都非常足夠
superchucu 發表於 2009-12-27 00:41:51 | 顯示全部樓層
22# superchucu

唔好咁火住
琴晚我第一次睇部車,個中擔真係令我好驚喜
......但係行車表現......我都唔知點解
German 發表於 2009-12-27 00:36

點?機米上實未?
superchucu 發表於 2009-12-27 00:53:12 | 顯示全部樓層
22# superchucu

c兄...唔好怒吧...我唔會唔要你部巴士的......難得有架咁靚的rc巴士我一定會好好地玩
落去的....來咁我元旦會同佢遊荃灣至青山公路去深井........
MAZDA 發表於 2009-12-27 00:49

你檢查下粒機米(尤其波箱果邊果粒)
superchucu 發表於 2009-12-27 01:05:12 | 顯示全部樓層
......個尾擔真係唔貼地
German 發表於 2009-12-27 00:53

我信你, 我聽日再去睇多次咩問題
superchucu 發表於 2009-12-27 01:12:33 | 顯示全部樓層

第3次
superchucu 發表於 2009-12-27 01:32:52 | 顯示全部樓層
好似你咁吏繪咩!唔收車錢,但收手續費
MRX-2 發表於 2009-12-27 01:30

我呢就唔收既,不過佢有比我,我梗係要啦(地鐡半價左都要成廿幾蚊一程)
superchucu 發表於 2009-12-27 22:27:18 | 顯示全部樓層
其實我想做一個公認的巴士準質....
不如比我做一個出來...
1.撞擊....a,b,c等級
2.?多度反車
3.外觀(由20人評出)
4.防水..a,b,c(可因個人原因唔做)
5.可唔可以開門等其他野
chan951130 發表於 2009-12-27 22:24

唔合格係唔係唔可以出街玩
superchucu 發表於 2009-12-27 23:07:54 | 顯示全部樓層
從另一個角度觀之,人地的COMMENT可是改善的原動力

記得馬輝在廣華街初見AL一號車的真身,馬輝俾COMMENT superchucu都講左半個鐘,最後架車造出來好好多,但馬輝未睇AL二號車所以唔敢評論有冇改善

亦都走返轉頭, ...
馬輝 發表於 2009-12-27 22:50

對果D  COMMENT 真係好唔耐煩
但唔係來自萬兄,係主題下面一堆嘩眾取寵既回覆
(車都未見過就話中擔硬到爆果D,咩唔該找出品者出來講下果D)
真係好反感